Astazi, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti desemneaza componenta comisiei de examinare pentru acordarea titlurilor de profesor si conferentiar. Surse informate din cadrul Ministerului Educatiei ne-au precizat ca, la nivelul UMF, s
Astazi, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti desemneaza componenta comisiei de examinare pentru acordarea titlurilor de profesor si conferentiar. Surse informate din cadrul Ministerului Educatiei ne-au precizat ca, la nivelul UMF, se preconizeaza un nou scandal privind derularea acestor examene. Anul trecut, institutia a facut obiectul unor dezvaluiri de presa legate de modul in care Senatul UMF a modificat o serie de criterii de examinare impuse de fostul ministru Mircea Miclea, criterii care corespund normelor Uniunii Europene. Sursele citate au precizat ca modificarea acestor criterii a fost facuta la presiunile conducerii comisiei de organizare, conducere ce este aceeasi de ani buni. Astfel, daca in 2005 ministrul Miclea a stabilit ca persoanele care candideaza la pozitia de profesor sa faca dovada ca au obtinut prin concurs doua contracte de cercetare, din care cel putin unul sa fi fost condus de candidat, anul trecut UMF a simplificat cerinta, spunand ca este nevoie doar de un singur contract, indiferent daca este national sau international.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.