Vanzarile grupului german Metro au atins aproape 60 miliarde de euro in 2006, cu peste 7,5% mai mult fata de valoarea anului precedent, in urma extinderii retelei de magazine si a cresterii importante inregistrate la nivel international, potrivit dat
Vanzarile grupului german Metro au atins aproape 60 miliarde de euro in 2006, cu peste 7,5% mai mult fata de valoarea anului precedent, in urma extinderii retelei de magazine si a cresterii importante inregistrate la nivel international, potrivit datelor preliminare ale companiei.
Grupul estimeaza o crestere de 5-8% pentru profitul pe actiune in 2006, se arata intr-un comunicat al Metro.
Eliminand vanzarile realizate de hypermarketurile preluate de la companiile Geant si Wal-Mart, in Polonia, respectiv Germania, vanzarile Metro s-au majorat cu 6,6% in anul 2006, in comparatie cu veniturile realizate in 2005.
Cel mai semnificativ avans, de 12,4%, a fost inregistrat la nivel international, comparativ cu o crestere a vanzarilor de 1,9% in Germania, respectiv 0,4%, excluzand magazinele preluate de la Wal-Mart. Totodata, ponderea activitatilor internationale in veniturile Metro s-a majorat la nivelul record de 55,9%, pe fondul unei majorari de 12% a vanzarilor in Polonia.
Aceasta crestere a fost determinata si de extinderea rapida a retelelor Metro Cash & Carry si Media Markt, precum si de deschiderea de noi hypermarketuri Real in Europa de Est. Marca Real a fost lansata cu succes in Romania si Rusia, unde numarul magazinelor a ajuns la cinci, respectiv trei, se arata in comunicat.
In 2006, grupul si-a marit numarul de magazine cu 212 unitati, din care 109 la divizia Real, pe fondul achizitiilor din Polonia si Germania. Metro Cash& Carry a deschis 41 de magazine, ajungand la numarul total de 544 unitati.
In cazul diviziilor Media Markt, Saturn si Real, cresterile au fost de 117, respectiv 64, la 592, respectiv 558 magazine. Galeria Kaufhof nu a inregistrat modificari ale numarului unitatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.