Primele zile in Uniune, primele scandaluri Europene. Giurgiu intra in istoria postaderare a Romaniei cu deja celebrele taxe de tranzit si de ecologizare, taxa de prima inmatriculare ii irita la culme pe oficialii de la Bruxelles in timp ce Sebastian
Primele zile in Uniune, primele scandaluri Europene. Giurgiu intra in istoria postaderare a Romaniei cu deja celebrele taxe de tranzit si de ecologizare, taxa de prima inmatriculare ii irita la culme pe oficialii de la Bruxelles in timp ce Sebastian Bodu are o revelatie: taxa pe viciu este anticonstitutionala. Acum ne dam seama cat de "european" este Codul Fiscal al Romaniei si cat de "pregatite pentru integrare" sunt orasele patriei. Mi-e greu sa cred ca nimeni nu stia ca taxa de tranzit este unica in Europa la fel cum nu pot fi convins ca autoritatile nu anticipau reactia Bruxelles-ului la mentinerea unei taxe care, practic, ar reduce la zero importurile de masini second-hand. Despre taxa pe viciu nu mai vorbim. Si cu toate acestea orasul de la Dunare isi fundamenteaza bugetul pe cele doua taxe atat de contestate, producatorii autohtoni de automobile anticipeaza cresteri pe baza scaderii importurilor second-hand iar Ministerul Sanatatii construieste, in 2007, spitale din taxa pe viciu. Poate nu-si dadeau seama aia de la UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.