O problema general-valabila - seful ""toxic"" - a stat la baza unui studiu realizat de societatea britanica de psihologie, care va confirma banuielile multora dintre angajati. Potrivit cercetarii, din pricina unor probleme de comportament si de p

O problema general-valabila - seful ""toxic"" - a stat la baza unui studiu realizat de societatea britanica de psihologie, care va confirma banuielile multora dintre angajati. Potrivit cercetarii, din pricina unor probleme de comportament si de personalitate, unii sefi le fac viata mizerabila subalternilor si duc de rapa afacerile pe care le conduc. N-am spus-o noi, ci chiar site-ul BBC in limba romana.

GREU DE DETECTAT. Potrivit sursei citate, autorul studiului a explicat ca exista mai multe caracteristici cu ajutorul carora pot fi identificati respectivii drept ""toxici"". Din pacate, acelasi studiu a concluzionat ca un astfel de manager poate sa ramana nedetectat ani la rand. Cei care sunt deasupra sa pe scara ierarhica vor vedea numai latura sa sarmanta si nu vor avea niciodata acces la fata nevazuta a personalitatii sale.

SURSA DE AMARACIUNE. Adrian Furnham, profesor de psihologie la Universitatea din Londra, spune ca un sef nepasator, egoist si arogant reprezinta o sursa de mare amaraciune la munca. Rezultatul in randul angajatilor poate fi lipsa de entuziasm si o productivitate scazuta in procesul muncii, se arata in studiul citat de BBC. Cum arata tipul despre care vorbim? ""E aratos, educat, vorbeste bine, e indraznet si are incredere in fortele proprii.""

CA LA SAH. Profesorul Furnham, care a pus cap la cap diverse alte studii si a intreprins propria cercetare in acest domeniu, vorbeste si de alte caracteristici ale unui sef toxic. ""Actiunile sale sunt greu de anticipat. Niciodata nu vei fi sigur de urmatoarea sa mutare. Tipa, se supara sau isi arata proasta dispozitie fara prea multa jena. Nu se critica pe sine si nu isi cenzureaza izbucnirile.""

""Daca cineva iti spune «Vreau sa duc aceasta companie pe noi culmi», ai grija - s-ar putea sa asisti la o manifestare de narcisism"", spune profesorul Furnham.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.