Liderul grupului de initiativa pentru infiintarea PLD, Theodor Stolojan, a declarat, recent, la un post de televiziune, ca el a lasat partidul cu cinci vicepresedinti, dar cu 20 la suta in sondaje, iar "dansii il fac acuma cu 15 vicepresedinti, dar s
Liderul grupului de initiativa pentru infiintarea PLD, Theodor Stolojan, a declarat, recent, la un post de televiziune, ca el a lasat partidul cu cinci vicepresedinti, dar cu 20 la suta in sondaje, iar "dansii il fac acuma cu 15 vicepresedinti, dar sub zece la suta".
"Pentru mine, pentru noi, acest congres nu are o relevanta, nu are o miza, decat ca se aseaza decat niste lucruri in PNL in sensul acestei multitudini de posturi de vicepresedinti pe care si le-au scos la bataie (...). Isi clarifica si ei clientela, ati vazut, eu am lasat un partid cu cinci vicepresedinti dar cu 20 de suta, dansii acuma il fac cu 15 vicepresedinti, dar un PNL sub zece la suta, deci diferenta e vizibila", a comentat fostul presedinte PNL utilitatea congresului Partidului National Liberal din 12 si 13 ianuarie.
Chiar si in aceste conditii. Stolojan a spus ca sunt si lucruri bune aduse de congres: "Au renuntat, spre exemplu, la prostia introdusa in februarie 2005, de a face alegeri pe echipa, sa o mute de la centru la nivelul filialelor, care a dus la diviziunea filialelor teritoriale... Deci, are si elemente pozitive", a explicat Stolojan.
El a declarat ca reprimirea disidentilor in partid a fost doar "demagogie pentru public" si ca de fapt niciodata conducerea PNL nu a dorit reintoarcerea gruparii Stolojan in PNL, "tocmai pentru a nu exista o competitie directa". "Era o demagogie pentru public. Adica ne-au trimis la organizatiile de baza sa facem cerere de reprimire, stiind ca cei de acolo, potrivit statutului, nu aveau dreptul sa ne primeasca decat dupa abia un an de la data excluderii, dupa care ni s-a spus ca vine congresul si la congres ne dau o derogare, ori a te prezenta in ziua congresului fara a avea posibilitatea sa prezentam platforma liberala in organizatiile PNL era o gluma. Vicepresedintele PLD, senatorul Gheorghe Flutur a declarat ieri, la Cluj, ca din punctul sau de vedere Congresul PNL, pe care l-a numit "Petro-Congres", seamana mai degraba cu un consiliu de administratie, transmite corespondentul NewsIn. "Acesta este un Congres fara miza, care a scos principalii competitori din joc din timp", a subliniat Flutur.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.