Investitiile directe cu impact semnificativ s-au redus in 2006, pina la 1,46 miliarde de dolari.

Valoarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie, angajate pe ansamblul anului trecut, a scazut cu 23,2%, comparativ
Investitiile directe cu impact semnificativ s-au redus in 2006, pina la 1,46 miliarde de dolari.

Valoarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie, angajate pe ansamblul anului trecut, a scazut cu 23,2%, comparativ cu 2005, potrivit datelor Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). In 2006, au fost finalizate doar 90 de proiecte de investitii cu impact semnificativ, a caror valoare a depasit un milion de dolari fiecare, comparativ cu 251 in 2005, cind valoarea cumulata a fost de 1,8 miliarde de dolari. Proiectele greenfield au insumat anul trecut 868 de milioane de dolari, iar cele brownfield aproape 596 de milioane de dolari. Scaderea investitiilor directe mai mari de un milion de dolari a fost determinata de incetinirea activitatii de privatizare, pe fondul reducerii numarului de com-panii aflate in proprietatea statului, sustin reprezentantii ARIS. Din octombrie 2001, data intrarii in vigoare a legii privind investitiile directe cu impact semnificativ in economie, si pina la sfirsitul anului 2006, nivelul sumelor investite a fost de 6,615 miliarde de dolari, fiind inregistrate 535 de proiecte. Firmele straine au realizat aproape trei sferturi din investitiile totale (71,79%), cu proiecte de 4,75 miliarde de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.