Vicepremierul Andrei Stratan, ministrul afacerilor externe si al integrarii europene din Republica Moldova, a dat vina pe Romania pentru dificultatile pe care le intampina cetatenii moldoveni la obtinerea vizelor romanesti. Intr-un interviu acordat
Vicepremierul Andrei Stratan, ministrul afacerilor externe si al integrarii europene din Republica Moldova, a dat vina pe Romania pentru dificultatile pe care le intampina cetatenii moldoveni la obtinerea vizelor romanesti. Intr-un interviu acordat postului Europa Libera, oficialul de la Chisinau a declarat ca atmosfera de la consulatul Romaniei, unde sute de oameni asteapta in fiecare zi sa obtina vize, putea fi evitata. Ministrul de externe al Republicii Moldova a dat asigurari ca autoritatile de la Chisinau “examineaza problema” deschiderii sectiilor consulare de la Balti si Cahul, dar nu s-a aratat convins ca acestea ar reduce cozile solicitantilor de viza. Stratan a declarat ca autoritatile de la Chisinau au primit solicitatarea de a examina posibilitatea deschiderii celor doua sectii consulare in luna octombrie, dupa ce s-au finalizat negocierile asupra acordului privind liberalizarea regimului de vize. Ministerul de Externe de la Bucuresti a afirmat, insa, ca inca de la inceputul anului 2006 a facut demersuri pe langa autoritatile de la Chisinau in vederea deschiderii altor doua consulate generale. Mi nistrul roman de externe Mihai-Razvan Ungureanu a sugerat ca lipsa unui raspuns din partea Chisinaului a condus la situatia actuala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.