Liderii PSD se intalnesc astazi, la Bran, pentru cea de-a doua reuniune din acest an, dupa sedinta biroului executiv al partidului, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca, in cadrul reuniunii, v
Liderii PSD se intalnesc astazi, la Bran, pentru cea de-a doua reuniune din acest an, dupa sedinta biroului executiv al partidului, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca, in cadrul reuniunii, vor fi dezbatute principalele obiective inscrise in agenda partidului, in special planuri de revenire la guvernare, precum si organizarea de alegeri pentru Parlamentul European. "2007 este un an important, cu campanii electorale, cu miza politica mult mai importanta decat in anii precedenti. Tocmai de aceea, organizam o intalnire de pregatire a planului strategic de actiune pentru anul in curs, inclusiv discutii legate de alegerile europarlamentare. Vom discuta, in general, liniile de directie strategica a actiunii noastre din acest an", a declarat Geoana, amintind ca, deocamdata, nu este interesat de un post de europarlamentar, preferand sa ramana in politica nationala. Desi liderul PSD a tinut sa precizeze ca reuniunea de la Bran se va concentra pe dezbaterea proiectelor politice, Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al partidului, a declarat, pentru Cronica Romana, ca intalnirea nu se anunta a fi una formala. "Va fi o reuniune destul de restransa, mai relaxanta, de inceput de an, organizata intr-o idee mai putin formala. Nu ne axam pe discutii legate de guvernare, nu sprijinim pe nimeni. Vor fi discutate, in special, propunerile pentru Parlamentul European", a afirmat Diaconescu, adaugand ca numele candidatilor pentru PE nu pot fi facute publice, in acest moment. "Pentru acest lucru, vom avea o comisie de specialitate care se va ocupa de trierea numelor inscrise pe lista. Dupa completarea listei, aceasta va fi propusa spre analiza de catre Biroul Permanent National", a precizat Diaconescu. In cadrul intalnirii de astazi vor participa, alaturi de liderul PSD, Mircea Geoana, presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu si secretarul general Titus Corlatean si noii vicepresedinti ai partidului, alesi in urma Congresului Extraordinar de la sfarsitul anului trecut. Anul 2007 se anunta, de altfel, un an crucial pentru principalul partid de opozitie, partid care isi doreste sa castige nu numai alegerile pentru PE, ci si eventualele anticipate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.