Andrei Pavel, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Dacian Craciun, Victor Ionita si Adrian Voinea, romanii intrati in calificarile pentru tabloul principal al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, au fost eliminati si au parasit competitia
Andrei Pavel, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Dacian Craciun, Victor Ionita si Adrian Voinea, romanii intrati in calificarile pentru tabloul principal al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, au fost eliminati si au parasit competitia inca din prima zi.
Pavel, cel mai bun tenisman roman al ultimilor ani, a cedat, scor 6-3, 4-6, 4-6, din postura de cap de serie, in fata sarbului Viktor Troicki, in timp ce Adrian Ungur a fost invins cu 7-6, 3-6, 2-6 de danezul Kenneth Carlsen. Victor Ionita a pierdut cu polonezul Luksz Kubot, scor 3-6, 6-4, 3-6, iar Dacian Craciun in fata americanului Brian Wilson, scor 4-6, 2-6. Victor Ionita s-a accidentat si nici nu a mai luat startul, in timp ce Adrian Voinea, revenit dupa trei ani si jumatate in competitii, a abandonat partida cu Boris Pasanski dupa doar un set disputat, tot din cauza unor probleme medicale. Interesanta a fost reactia lui Ilie Nastase, presedintele FR Tenis, care nu a fost deloc ingrijorat de acest esec pe linie. "Cineva tot trebuia sa piarda. Si ce daca baietii au iesit din primul tur, tot Federer castiga titlul. Baietii spun in vestiare ca este mai greu sa te califici decat sa castigi un meci pe tabloul principal. Asa o fi. Nu stiu cat de ingrijorator este pentru noi acest lucru. Intrebati-i pe ei. Eu nu pot sa conduc federatia si sa joc si tenis", a spus Nastase pentru NewsIn. Mai mult, seful FRF, a avertizat ca nu trebuie puse mari sperante nici in Victor Hanescu, jucator care se afla pe tabloul principal al turneului de la Melbourne, dar care vine dupa o perioada indelungata de repaos, cauzata de o accidentare. Mai departe in preliminariile Australian Open merg doua romance, Monica Niculescu, invingatoare cu 3-6, 6-2, 7-5, in fata americancei Carly Gullickson, si Anda Perianu, care a dispus cu 7-5, 6-2 de canadiana Stephanie Dubois. Din primul tur a iesit doar Simona Matei, invinsa cu 5-7, 1-6 de Marina Erakovic, din Noua Zeelanda. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.