New York Stock Exchange a mai facut un pas in directia construirii primei piete financiare globale, in adevaratul sens al cuvantului, aflandu-se la conducerea unui grup de investitori dornici de achizitia a 20% din cea mai mare Bursa din India. Tranz
New York Stock Exchange a mai facut un pas in directia construirii primei piete financiare globale, in adevaratul sens al cuvantului, aflandu-se la conducerea unui grup de investitori dornici de achizitia a 20% din cea mai mare Bursa din India. Tranzactia ar putea avea o valoare de 460 de milioane de dolari, fiind cea mai recenta miscare catre consolidarea pietelor globale. NYSE a stat la conducerea acestui trend, dupa ce a reusit sa achizitioneze operatorul bursier european Euronext, iar acum isi face debutul in Asia. John Thain, presedintele executiv al NYSE, nu a tinut niciodata secrete intentiile companiei americane de a patrunde pe pietele emergente. Tranzactia din India confera NYSE acces catre mediul de afaceri indian, care se bucura de un ritm accelerat de crestere, aidoma progresului inregistrat de PIB-ul Indiei. Din grupul condus de NYSE mai fac parte banca de investitii Goldman Sachs, fondul privat de investitii General Atlantic si japonezii de la Softbank.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.