Intr-un interviu acordat ziarului nostru, apreciata interpreta Maria Radu vorbeste despre colaborarile de succes avute cu trupe precum Directia 5, Timpuri Noi, Vank si Van Noizz, despre faptul ca prin interpretarea live a cantecelor sale si-a respect

Intr-un interviu acordat ziarului nostru, apreciata interpreta Maria Radu vorbeste despre colaborarile de succes avute cu trupe precum Directia 5, Timpuri Noi, Vank si Van Noizz, despre faptul ca prin interpretarea live a cantecelor sale si-a respectat intotdeauna publicul si despre faptul ca, in urma reactiei entuziaste a celor care au venit la concertele sale, a decis ca piesa "Dorul", dupa melodia regretatului Aurelian Andreescu, va fi promovata inclusiv printr-un videoclip. De asemenea, Maria Radu spune ca nu ar respinge eventualele propuneri privind... prezenta la "petrecerile cu mireasa".

- Maria Radu, cum va fi videoclipul piesei "Dorul", cover-ul tau superb dupa melodia regretatului Aurelian Andreescu?
- Ca urmare a reactiei entuziaste a publicului pe parcursul concertelor, ne-am hotarat ca "Dorul" sa fie promovata inclusiv printr-un videoclip. Actiunea se petrece in mare parte in interiorul unui autobuz, pus la dispozitie prin bunavointa celor de la RATB, cat si intr-o alta locatie interesanta, respectiv Amsterdam Caffe (fostul Cina). S-a apelat la serviciile unor tineri si talentati actori, speciala fiind aparitia unei mirese, "evadata" de la propria-i nunta. Videoclipul va putea fi vizionat in curand pe posturile tv si va fi disponibil in format compresat si pe site-ul meu.

- Ce alte surprize pregatesti publicului pentru viitorul apropiat?
- Pentru viitor am de gand sa continui ceea ce am inceput, si, de ce nu, poate chiar sa ma apuc de lucru la un alt material discografic.

- Dupa colaborari de succes cu trupe ca Timpuri Noi, Directia 5, Vank si Van Noizz, ai pasit cu dreptul in cariera solo. Care sunt diferentele intre acest statut si cel de vocal sau backing-vocal al unei formatii?
- Prin faptul ca am cantat cu formatii mari inca de la o varsta foarte frageda am capatat experienta necesara sa pot face urmatorul pas. Aceasta experienta a insemnat o perioada de pregatire pentru cariera solo.

- Te caracterizeaza faptul ca alegi mereu interpretarea live, ferindu-te de playback. Care e motivul, si cum te descurci la aparitiile tv?
- Simplu: pentru ca in interpretarea live nimic nu este trucat. Mie imi place sa cant, nu sa mimez! Cat despre aparitiile televizate, incerc pe cat posibil sa cant live, acolo unde conditiile tehnice permit acest lucru, desigur.

- Ce VIP-uri de la noi iti sunt prietene?
- Am multe cunostinte si prieteni care sunt in atentia publicului. Printre cei mai dragi mie se numara Geanina Corondan, Cornel Iile, cu care am si lucrat la album.

- Mi-ai spus, candva, ca nu ai cantat la nunti, pe care colegii tai instrumentisti le numesc "petreceri cu mireasa", ci doar la evenimente si petreceri de firma. Nu te tenteaza un onorariu care poate sa nu fie de neglijat?
- Atata timp cat nu imi este impus un anumit repertoriu, nu vad de ce ar fi o problema. Placerea mea cea mai mare este sa cant si sa aduc putina bucurie in viata oamenilor prin intermediul muzicii mele. Sunt bucuroasa de fiecare data cand am ocazia sa fac acest lucru.

- Daca tot vorbim de bani, e greu sa o aduci pe Maria Radu si pe instrumentistii ei sa-ti cante live?
- Nu este asa de greu, plus ca merita toti banii!...

- Cum, unde si cu cine ai petrecut Sarbatorile?
- Sarbatorile le-am petrecut in Bucuresti, alaturi de prieteni si familie, dansand si cantand!

- Stiu ca, desi timpul tau liber e limitat, nu tragi chiulul de la orele de sala sau de miscare in aer liber...
- Da, sunt dependenta de sport, de miscare! Pentru mine este esential sa ma mentin in forma, activa. Acest lucru ma ajuta foarte mult nu numai in viata de zi cu zi, cat si pe scena.

- Ce mai face "batranul" Jack, boxerul tau?
- Dragul meu Jack isi duce batranetile cu demnitate. Sper ca o sa fie sanatos mult timp de acum incolo!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.