De cativa ani incoace, in provincia Quebec din Canada se construieste in fiecare an cate un hotel care in final dispare. Faimosul Hotel de Gheata (Ice Hotel) este construit in cinci saptamani si isi deschide usile in luna ianuarie, in functie de vre
De cativa ani incoace, in provincia Quebec din Canada se construieste in fiecare an cate un hotel care in final dispare. Faimosul Hotel de Gheata (Ice Hotel) este construit in cinci saptamani si isi deschide usile in luna ianuarie, in functie de vremea din Canada. Hotelul de Gheata ocupa o suprafata totala de 900 metri patrati si este nevoie de 12.000 tone de zapada si 400 tone de gheata pentru construirea lui. Uriasul edificiu include un cinematograf, sali decorate in diverse tematici, o capela, un salon, un bar si seminee care chiar functioneaza. Temperatura medie din interiorul obiectivului turistic se situeaza intre -5 si -3 grade, si aceasta datorita zidurilor groase de 1,2 metri pe care sunt sculptate in gheata diverse reproduceri ale lucrarilor artistilor din regiune si din tara. Camerele au inaltimi de pana la 5 metri si toata mobila este sculptata din gheata. Celor care vin sa vada hotelul li se pun, insa, la dispozitie toate facilitatile de care au nevoie. Oaspetii sunt cazati in camere adevarate, incalzite si dotate cu dusuri - toate acestea intr-o pensiune situata vizavi de hotelul cu temperaturi de sub zero grade. Ice Hotel poate gazdui banchete, intalniri si chiar nunti. (Click News)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.