Deputatul PSD Dan Iosif a evitat sa comenteze, ieri, circumstantele implicarii sale in scandalul traficului cu bratari dacice si a spus ca acuzatiile procurorului Marius Iacob - care l-a nominalizat alaturi de Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc - nu
Deputatul PSD Dan Iosif a evitat sa comenteze, ieri, circumstantele implicarii sale in scandalul traficului cu bratari dacice si a spus ca acuzatiile procurorului Marius Iacob - care l-a nominalizat alaturi de Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc - nu il pot atinge, pentru ca el e Dan Iosif. "Este o poveste foarte lunga, in care sunt implicate Ministerul Administratiei si Internelor si serviciile de informatii si contrainformatii", a rezumat Dan Iosif, pentru NewsIn, istoria implicarii sale in afacerea bratarilor dacice. Cat priveste acuzatiile pe care seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, Marius Iacob, le-a facut publice in urma cu cateva zile, referitoare la traficul cu obiecte de patrimoniu pentru care sunt in atentia Parchetului Dan Iosif, Viorel Hrebenciuc si Adrian Nastase, Dan Iosif a comentat sec: "O sti el ce stie".
Intrebat ce va face in continuare, tinand cont de faptul ca Adrian Nastase a anuntat, la randul sau, ca va sesiza CSM, dupa ce procurorul Marius Iacob a legat numele lui de dosarul privind traficarea de bratari dacice, Iosif a spus ca va actiona in consecinta, la momentul potrivit, dar ca nu este ingrijorat de acuzatii: "Nu imi poate aduce atingere. Eu sunt Dan Iosif. A jignit cel putin 40.000 de romani care mi-au dat votul". In opinia lui Dan Iosif, procurorul Marius Iacob, nu este un profesionist, pentru ca, daca ar fi fost, ar fi urmat traseul anchetei, dupa care, daca s-ar fi ajuns la arestari, ar fi trebuit sa faca publice detaliile intr-o conferinta de presa. "Excesul de zel dauneaza, inclusiv unui procuror care habar n-am cu ce s-a ocupat inainte", a conchis Dan Iosif. El l-a acuzat pe seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General ca a cheltuit foarte multi bani pentru aducerea in tara a acestor obiecte care nu sunt autentice. "Cu avizul sau cu incuviintarea cui a cheltuit bani sa aduca tinichelele in Romania si sa le expuna in Muzeul National de Arta in conditiile in care nu a prezentat niciun certificat de autentificare? Nu mai spun de banii cheltuiti pentru asigurare, pentru transport", a aratat deputatul. Fostul consilier prezidential a adaugat ca detine in casa obiecte de patrimoniu - tablouri- care sunt avizate corespunzator si nu pot fi instrainate decat dupa ce se face prima oferta statului roman. In aceasta calitate, de colectionar de obiecte de arta autentice, si-a dat cu parerea si despre valoarea reala a bratarilor dacice despre care s-a spus ca sunt obiecte de patrimoniu si care au fost recuperate de statul roman in urma cu cateva zile. Deputatul PSD a declarat ca cele patru bratari dacice nu au certificate de autenticitate, catalogandu-le drept "tinichele". "Daca imi arata mie expert, un istoric documente despre cele patru tinichele care fie inregistrate in cataloagele de specialitate ca sunt obiecte de patrimoniu, imi ridic palaria in fata lui", a spus Iosif. (NewsIn)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.