Congresul Extraordinar al PNL decide in cursul zilei de astazi si de maine formula de conducere a formatiunii liberale pentru urmatorii doi ani.
Lucrarile Congresului vor fi presarate de rivalitati pentru acapararea functiilor de vicepre
Congresul Extraordinar al PNL decide in cursul zilei de astazi si de maine formula de conducere a formatiunii liberale pentru urmatorii doi ani.
Lucrarile Congresului vor fi presarate de rivalitati pentru acapararea functiilor de vicepresedinti ai PNL, meciul dintre Bogdan Olteanu si Ludovic Orban fiind unul dintre cele mai aprige. Aceasta in conditiile in care Olteanu si-a anuntat candidatura pentru functia de vicepresedinte responsabil de comunicare intr-o maniera intempestiva, cand nici macar contracandidatul Orban nu se astepta. Surse de la varful PNL au precizat ca intrarea sefului Camerei in lupta face parte din strategia premierului Tariceanu care urmareste sa stopeze accesul lui Orban intr-o functie de conducere. "Numirea lui Ludovic Orban in functie ar da legitimitate aripii liberale care vrea ruperea aliantei cu PD. Numai de asta nu are nevoie acum Tariceanu. Drept urmare, Olteanu a fost convins sa il concureze pe Orban", au sustinut sursele citate.
Greii PNL se vor duela si pentru cele doua locuri de vicepresedinte responsabil cu relatiile internationale si cel responsabil cu afacerile europene. Desi cele doua domenii se contopeau, Tariceanu a creat doua functii pentru a-i impaca, deopotriva, atat pe Theodor Melescanu, cat si pe Mihai Razvan Ungureanu, ministrul de Externe, cochetand o perioada - spun sursele - cu trecerea la PLD.
O disputa dura se anunta si la postul de vice pentru relatia cu societatea civila, unde senatorul Norica Nicolai are un mic avantaj in fata ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu.
Disputa pe regiunea de Nord-Est
Optiunile liberalilor Varujan Vosganian si Cristian David pentru posturile din conducerea partidului la care vor candida, vineri, la Congresul extraordinar al PNL, s-au modificat, in urma unor negocieri purtate in culise, au declarat ieri surse citate de Mediafax. Astfel, Teodor Atanasiu nu va mai avea contracandidat la functia de vicepresedinte PNL pentru mediul de afaceri. Initial, pentru acest post isi depusese candidatura si Varujan Vosganian, insa, conform surselor citate, acesta va candida la functia de vicepresedinte pentru regiunea de Nord-Est. Pentru regiunea de Nord-Est, Vosganian si il va avea contracandidat pe primarul Bacaului, Romeo Stavarache, dar nu si pe Cristian David, care nu va mai candida la o functie de vicepresedinte, ci pentru un post de membru in viitorul Birou Politic Central al PNL, sustin aceleasi surse.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.