Compania romano-elvetiana Swiss Golf&Leisure Development din Bucuresti va amenaja primul teren de golf de 18 gauri din Romania, proiectul urmand sa fie lansat oficial saptamana viitoare, in Capitala.
Potrivit reprezentantilor firmei, citati de
Compania romano-elvetiana Swiss Golf&Leisure Development din Bucuresti va amenaja primul teren de golf de 18 gauri din Romania, proiectul urmand sa fie lansat oficial saptamana viitoare, in Capitala.
Potrivit reprezentantilor firmei, citati de Mediafax, proiectul se adreseaza pasionatilor de golf, "care se vor putea bucura de fascinatia si traditia celui mai elitist joc din lume". Firma Swiss Golf&Leisure Development a fost infiintata in iunie 2006, actionarii fiind cinci persoane fizice din Elvetia si Romania. Participatia majoritara, de 54,9 %, este detinuta de Radu Dan Chiriac, cetatean german care traieste in Elvetia. Numarul jucatorilor de golf a crescut in ultimii ani in Romania, pe masura ce tot mai multi oameni de afaceri sau sportivi au inceput sa practice acest sport, dupa modelul din tarile occidentale. Totusi, comparativ cu tarile vecine, infrastructura specifica nu s-a dezvoltat la fel de repede, numarul terenurilor profesioniste fiind relativ mic, chiar daca in ultimii ani au fost anuntate o serie de proiecte de acest tip. Anul trecut, Consiliul Local Brasov a aprobat un proiect de asociere public-privat pentru construirea unui teren de golf in Poiana Brasov, valoarea investitiei fiind de 5 milioane euro. Potrivit primarului George Scripcaru, circuitul va fi amenajat pe o suprafata de 43 de hectare in Poiana de Jos, chiar la intrarea in Poiana Brasov. Primul club de golf de lux din Romania, "Lac de verde" a fost deschis in anul 2000 la Breaza, alte complexuri cunoscute in acest domeniu fiind Clubul Diplomatic din Bucuresti si terenul de golf de la Pianu, judetul Alba.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.