Dupa spanzurarea lui Saddam, Tony Blair a judecat, ca "inacceptabil" si "complet inadecvat" modul in care acesta a fost executat. In momentul executiei, Blair se afla in Florida. Duminica, succesorul sau, Gordon Brown, a calificat ca "deplorabil" s
Dupa spanzurarea lui Saddam, Tony Blair a judecat, ca "inacceptabil" si "complet inadecvat" modul in care acesta a fost executat. In momentul executiei, Blair se afla in Florida. Duminica, succesorul sau, Gordon Brown, a calificat ca "deplorabil" si "total inacceptabil" modul in care Saddam a fost executat. Downing Street a reactionat imediat, declarand ca s-a procedat intr-o maniera "total inadecvata". Dar Blair care este din ce in ce mai criticat, chiar in sanul propriului partid, a ramas mut in ciuda solicitarilor. Dupa 10 zile Blair rupe tacerea: "Dar asta nu trebuie sa ne orbeasca in fata crimelor pe care le-a comis impotriva poporului sau", a adaugat premierul britanic, cel mai fidel aliat al Statelor Unite in interventia in Irak. "Crimele pe care Saddam le-a comis nu scuza felul in care a fost executat, ci modul in care a fost executat nu scuza crimele", a spus Tony Blair, in timpul unei conferinte de presa comuna cu omologul sau japonez, Shinzo Abe, care a debutat la Londra, in cadrul turneului acestuia in Occident. Si au mai amintit cei doi "moartea sutelor de mii de irakieni nevinovati, un million de victime in razboiul Iran-Irak si folosirea armelor chimice impotriva propriului popor, stergand de pe fata pamantului sate intregi", potrivit "Le Monde".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.