Bursa de Valori a inchis sedinta de ieri, cu o crestere de 0,63% la nivelul indicelui BET-C, insa valoarea totala a tranzactiilor incheiate in piata a avut o scadere de 35,5% fata de sedinta precedenta.
Societatile de investitii financiare au

Bursa de Valori a inchis sedinta de ieri, cu o crestere de 0,63% la nivelul indicelui BET-C, insa valoarea totala a tranzactiilor incheiate in piata a avut o scadere de 35,5% fata de sedinta precedenta.
Societatile de investitii financiare au avut cel mai mult de castigat in aceasta sedinta, indicele BET-FI avand o crestere de 2,74% comparativ cu sedinta de miercuri. "O astfel de revenire era de asteptat, insa este posibil ca aceasta crestere sa nu fie durabila, pentru ca a fost pe volume reduse. Este ca si cum in piata nu au fost si investitorii mari, ceea ce inseamna ca dupa aparitia acestora lucrurile s-ar putea schimba", a declarat Iulian Panait, presedintele societatii KTD Invest.
Valoarea rulajelor din piata a ajuns ieri la 42,83 milioane de lei, fata de nivelul de 66,4 milioane de lei din sedinta de miercuri. Cele mai lichide titluri din piata au adus o crestere de 1,15% la nivelul indicelui BET, acesta ajungand la 8.484,49 de puncte.

Piata ramane volatila

Reprezentantii pietei de capital se asteapta ca piata sa isi revina in sedintele urmatoare, dar sunt rezervati in privinta cresterilor importante. "Stabilizarea preturilor din aceasta sedinta creeaza o premisa optimista pentru saptamana viitoare, insa este foarte important ce se intampla maine (n. red. - azi), in piata, avand in vedere ca de obicei vinerea sunt si rulaje mai mici. Dar daca piata va creste, sunt sanse foarte mari ca aceste aprecieri sa se vada si in sedintele de saptamana viitoare", a mai precizat Panait.
Rulajele cu titluri SIF au ajuns in sedinta de ieri la 29 milioane de lei, reprezentand peste 67% din totalul tranzactiilor din piata. Comparativ cu sedinta precedenta insa, rulajele cu SIF au inregistrat o scadere de 33,8%. In aceasta sedinta, niciun SIF nu a avut tranzactii care sa depaseasca 10 milioane de lei.
SIF Banat-Crisana a avut cel mai mare avans, inchizand sedinta la un pret de 3,35 lei/unitate, in urcare cu 3,72%. Valoarea tranzactiilor a ajuns la 3,18 milioane de lei.
SIF Moldova si SIF Muntenia au avut o evolutie asemanatoare, ambele inchizand sedinta in urcare cu peste 2,7%. Pretul unei actiuni SIF Moldova a ajuns la inchiderea sedintei la 3,33 lei/unitate, iar rulajele au insumat 9,204 milioane de lei. Pe fondul unor rulaje aproape egale cu cele ale SIF Moldova, societatea de investitii financiare Oltenia a inregistrat o crestere de 2,24%, pretul unei actiuni ajungand la 3,65 lei.

Rulajele pe Rompetrol au ajuns doar la 0,5 milioane de lei

Dupa ce in sedinta precedenta titlurile Rompetrol au inregistrat rulaje de peste patru milioane de lei, ieri valoarea tranzactiilor cu aceste actiuni a ajuns doar la 0,5 milioane de lei. Cotatia Rompetrol a inregistrat ieri o crestere de 1,62%, ajungand la un pret de 0,094 lei pe actiune.
Actiunile Petrom au inchis sedinta de ieri in urcare cu 1,67%, pe fondul unor tranzactii in valoare de 5,19 milioane de lei, in crestere fata de ziua precedenta. Pretul unei actiuni Petrom a ajuns la inchiderea sedintei la 0,61 lei.
In sectorul bancar, BRD a avut o crestere de 1,52%, pana la 20 de lei pe titlu. Si in cazul BRD valoarea tranzactiilor a crescut fata de ziua precedenta, ajungand de la 2,68 milioane de lei, la 3,13 milioane de lei. Banca Transilvania a inchis sedinta in stagnare, la pretul de 1,03 lei/titlu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.