Prezent la sedinta de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii, presedintele Traian Basescu i-a criticat pe acei membri ai Guvernului care fac parte din comisii de privatizare, in loc sa se ocupe permanent de functiile detinute. "Si Guvernul are
Prezent la sedinta de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii, presedintele Traian Basescu i-a criticat pe acei membri ai Guvernului care fac parte din comisii de privatizare, in loc sa se ocupe permanent de functiile detinute. "Si Guvernul are ministrii, dar se ocupa de privatizari", a spus el, facand aluzie la veniturile importante obtinute in 2006 de mai multi membri ai Executivului care au facut parte din comisii de privatizare.
Spre exemplu, procesul de privatizare a Daewoo Automobile Romania va fi coordonat de o comisie guvernamentala speciala, condusa de ministrul Finantelor. Din comisie fac parte ministrii Varujan Vosganian (MEC), Radu Berceanu (MTCT) si Gheorghe Barbu (Ministerul Muncii).
Desi a tinut sa sublinieze ca nu comenteaza afirmatiile presedintelui, premierul a precizat ca abordarea indemnizatiilor acordate acestor persoane, "responsabile si cu puterea de decizie necesara rezolvarii rapid a unor eventuale probleme", este caracterizata de o tendinta populista.
La sedinta de ieri s-au ales noul presedinte si vicepresedinte al CSM. Acestia sunt Anton Pandrea, sef al Sectiei penale de la instanta suprema, ales cu majoritate de voturi, respectiv procurorul Dan Chiujdea ales cu 13 voturi "pentru" si 4 "impotriva".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.