Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati a renuntat la intentia de vanzare a activelor sectiei de tevi sudate catre Mittal Steel Iasi, urmand sa formeze o societate mixta in domeniul tevilor cu firma Mittal Steel Roman.
Masura face parte dint
Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati a renuntat la intentia de vanzare a activelor sectiei de tevi sudate catre Mittal Steel Iasi, urmand sa formeze o societate mixta in domeniul tevilor cu firma Mittal Steel Roman.
Masura face parte dintr-un program prin care cel mai mare producator siderurgic la nivel mondial vizeaza separarea activitatilor pe divizii cu acelasi profil, in urma fuziunii la nivel international cu Arcelor.
Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, a preluat, la sfarsitul lunii iunie, grupul european Arcelor, aflat pe locul al doilea in ierarhia producatorilor de otel. Combinatul din Galati a vrut sa vanda activele diviziei sale de tevi catre firma din Iasi, la pretul pietei, dar propunerea nu a fost aprobata de catre actionari. La sfarsitul anului trecut, acestia au hotarat ca activele sa fie aduse ca aport la capitalul unei societati mixte, avand ca asociat majoritar firma din Galati, constituita impreuna cu producatorul siderurgic Mittal Steel Roman.
Compania va fi denumita Arcelor Mittal Pipes&Tubes Galati.
Mittal Steel detine in Romania combinatele siderurgice Mittal Steel Roman, Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara, precum si operatorul portuar Romportmet Galati. Mittal Steel Iasi a inregistrat, in primele noua luni din 2006, o cifra de afaceri de 174,2 milioane lei, in scadere cu circa 9% fata de nivelul de 190,1 milioane lei din perioada similara a anului 2005, si pierderi de 6 milioane lei, comparativ cu rezultatul negativ de 37,6 milioane lei din intervalul ianuarie-septembrie 2005.
Mittal Roman, fost Petrotub, a raportat, in acelasi interval, afaceri de 699,2 milioane lei, in crestere cu 21%, si un profit de 40,2 milioane lei, in urcare cu 38%.
Mittal Steel Galati a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 6,35 miliarde de lei, in scadere de la 6,68 miliarde de lei in anul 2004, si a trecut pe pierderi, valoarea acestora fiind de 109 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.