Decizia Guvernului de a numi cinci ministri in comisia de privatizare a Daewoo este o greseala si denota puternica implicare a statului in economie, a declarat consultantul financiar Bogdan Baltazar, citat de NewsIn. „Dupa cum a recunoscut si
Decizia Guvernului de a numi cinci ministri in comisia de privatizare a Daewoo este o greseala si denota puternica implicare a statului in economie, a declarat consultantul financiar Bogdan Baltazar, citat de NewsIn. „Dupa cum a recunoscut si premierul Tariceanu, ministrii sunt retribuiti cu indemnizatii provenite din comisia de privatizare. Dar este o greseala si nu ma asteptam la asa ceva de la primul-ministru, cu tot respectul pe care-l am pentru domnia-sa“, a afirmat Baltazar. In opinia sa, prezenta celor cinci ministri in comisia de privatizare nu adauga „prea mult“ in procesul de privatizare. „Vor exista presiuni populiste puternice si chiar presiuni clientelare, lucru care se intampla peste tot in lume unde sunt prezenti politicieni“, a avertizat Baltazar.

Matei Paun: Comisiile de privatizare ar trebui formate din tehnicieni
Comisiile de privatizare ar trebui sa fie formate din tehnicieni, economisti, avocati si finantisti, nu din oameni politici, „care astazi sunt, maine nu mai sunt“, a declarat analistul economic Matei Paun, de la BAC Investment Bank, citat de NewsIn. „Nici un ministru n-ar trebui sa se ocupe de comisiile de privatizare, deoarece au suficiente probleme de rezolvat pe agenda ministerelor pe care le conduc“, spune Paun.

Basescu a criticat ieri numirea ministrilor in comisii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.