Si cu sangele luat si fara bani, cam aceasta este situatia in care sunt pusi donatorii. Printr-un ordin al ministrului sanatatii, emis in octombrie anul trecut, drepturile donatorilor de sange au cam intrat la apa. Astfel, din doua zile libere, dona
Si cu sangele luat si fara bani, cam aceasta este situatia in care sunt pusi donatorii. Printr-un ordin al ministrului sanatatii, emis in octombrie anul trecut, drepturile donatorilor de sange au cam intrat la apa. Astfel, din doua zile libere, donatorul de sange nu mai primeste decat una. Ordinul prevede o zi libera pentru salariati si o zi motivare pentru elevii si studentii donatori de sange. De la inceputul acestui an au aparut insa probleme. Profitand de ambiguitatea legislativa, angajatorii au refuzat sa mai plateasca pentru ziua in care salariatul doneaza sange. „Patronii au invocat ca in actul normativ nu scrie zi libera platita, ci doar zi libera si n-au mai vrut sa plateasca. Insa si in vechea Lege nr. 4/1995 era specificat tot zi libera, in fapt erau doua zile libere, pe care angajatorii le plateau, si nu considerau doar absenta motivata de la serviciu. In aceste conditii o sa pierdem si putinii donatori pe care ii avem. Deja numarul donatorilor de sange a scazut in toata tara, iar cererile de sange sunt extrem de mari“, ne-a declarat dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.