Producatorul de confectii de dama Alison Hayes Romania, subsidiara a grupului britanic cu acelasi nume, si-a bugetat pentru 2007 afaceri de 35 de milioane de lire sterline (178 milioane lei), de aproape trei ori peste nivelul din 2006, de 12 milioane
Producatorul de confectii de dama Alison Hayes Romania, subsidiara a grupului britanic cu acelasi nume, si-a bugetat pentru 2007 afaceri de 35 de milioane de lire sterline (178 milioane lei), de aproape trei ori peste nivelul din 2006, de 12 milioane lire (61 milioane lei).
"Majorarea va fi determinata de modificarile din lantul de logistica al companiei. Firma din Romania va prelua integral activitatea de achizitionare a materiei prime, realizata pana in prezent in proportie de 50% de compania-mama din Anglia. Preturile noastre reflectau doar costurile de productie si o margine stabilita cu firma britanica, insa, intrucat vom prelua achizitiile directe, costurile nostre vor fi mai mari si in consecinta si preturile", a declarat directorul financiar al firmei, Corina Stoica.
Alison Hayes cumpara de pe piata din Romania doar 20% din materiale, restul fiind importate, in special din Anglia, Turcia si China.
Compania preconizeaza pentru 2007 o crestere de 10% a volumului productiei, bazata pe eficientizarea productivitatii muncii si pe modernizarea liniilor tehnologice. "Totodata, ne asteptam sa atragem noi clienti, prin vanzari directe", a afirmat Stoica.
Firma a inaugurat, in luna ianuarie, un centru de distributie cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, la Urziceni, locatie in care a fost relocat si centrul pe care firma il detinea la Buzau.
Compania este specializata in productia de articole de imbracaminte usoare pentru femei si realizeaza circa 500.000 de bucati pe luna. Jumatate din cantitate este realizata in fabricile proprii, iar restul prin intermediul unor subcontractori din tara.
Cel mai mare client al Alison Hayes este Arcadia Group, dar compania fabrica cantitati importante pentru Tesco, un important retailer britanic cu activitate internationala.
Pentru fiecare sezon, Alison Hayes realizeaza mai multe colectii, care se vand ulterior sub marca retailerului. Compania de textile isi comercializeaza produsele sub marci renumite, printre care
Evans, Wallis, Dorothy Perkins, Burton, Top Shop, Top Man, Outfit, Miss Selfridge.
Grupul britanic Alison Hayes a intrat pe piata romaneasca in 1994 si controleaza doua unitati de productie, la Urziceni si Buzau. Compania intentioneaza sa deschida si o a treia fabrica la Targoviste.
Firma-mama, Synek, a fost infiintata in Cipru in anul 1962 si initial a fost un mic atelier care producea confectii pentru Germania si Orientul Mijlociu.
S-a dezvoltat treptat, infiintand si alte firme, astfel incat in anii '70 a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de confectii din Cipru. In 1988 a fost infiintata firma Alison Hayes in Marea Britanie.
In prezent, din grup mai fac parte Alison Hayes Britannica, firma care asigura activitatile de distributie si logistica, Alison Hayes Moda, specializata in microproductie, precum si o companie din Cipru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.