Activele administrate de BCR Asset Management, compania de administrare a investitiilor a grupului BCR, au ajuns, la inceputul acestui an, la circa 108,8 milioane de lei.
Compania administreaza fondurile de investitii BCR Clasic, BCR Dinamic s
Activele administrate de BCR Asset Management, compania de administrare a investitiilor a grupului BCR, au ajuns, la inceputul acestui an, la circa 108,8 milioane de lei.
Compania administreaza fondurile de investitii BCR Clasic, BCR Dinamic si BCR Expert. Conform unui comunicat al companiei, numarul investitorilor in cele trei fonduri este de aproape 9.000 de persoane, iar firma se plaseaza pe primul loc pe piata fondurilor deschise de investitii, in functie de activele totale.
Fondul de obligatiuni BCR Clasic inregistra la 8 ianuarie active in valoare de 27,9 milioane de lei, in crestere cu circa 6,5% in ultimele sase luni, si 5.234 investitori. Din structura fondului, depozitele bancare si certificatele de depozit reprezinta 46,61%, obligatiunile municipale circa 31%, in timp ce aproape 11% reprezinta obligatiunile corporatiste, iar actiunile listate au o pondere de 10,5% in portofoliu.
Activele fondului BCR Dinamic erau de 68,8 milioane de lei, in crestere cu aproape 13% in ultimele sase luni. Actiunile listate reprezinta 38,65% din structura fondului, depozitele bancare si certificatele de depozit au o pondere de 23,86%. Obligatiunile municipale reprezinta 23,32% si obligatiunile corporative 11,27%.
Cel mai nou fond, BCR Expert, avea active de 12,02 milioane de lei si 646 investitori. Structura portofoliului este dominata de actiuni listate (65,74%) si depozite bancare si certificate de depozit (33,89%).
Societatea de administrare a investitiilor BCR Asset Management este parte a grupului financiar Banca Comerciala Romana si a fost infiintata in 1998. Capitalul social al societatii este de 0,5 milioane de lei. Actiunile societatii sunt controlate de BCR - 20% si Financiara SA - 39,44%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.