Privatizarea Daewoo Automobile Romania va fi coordonata de o comisie guvernamentala speciala, procedurile de vanzare a companiei trebuind sa fie incheiate cat mai rapid si transparent, a declarat premierul Tariceanu, citat de Mediafax.
Comisi
Privatizarea Daewoo Automobile Romania va fi coordonata de o comisie guvernamentala speciala, procedurile de vanzare a companiei trebuind sa fie incheiate cat mai rapid si transparent, a declarat premierul Tariceanu, citat de Mediafax.
Comisia va fi condusa de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, alti membri fiind ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, consilierul de stat din cancelaria premierului, Razvan Orasanu, si vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko.
Printre societatile interesate de preluarea uzinei Daewoo de la Craiova se numara General Motors si Ford, a aminitit purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Procedurile de privatizare a companiei Daewoo Automobile Romania vor incepe in luna martie 2007 si vor fi finalizate in vara anului viitor, a declarat, la finele anului trecut, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
Automobile Craiova a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile Daewoo Craiova, pentru 60 milioane dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat la sfarsitul lunii august.
Tranzactia a fost evaluata la 60 milioane dolari, din care 50 milioane de dolari reprezinta cumpararea pachetului majoritar de actiuni, iar 10 milioane dolari reprezinta datoriile uzinei din Craiova catre firme din grupul Daewoo.
In urma tranzactiei, compania Automobile Craiova si-a majorat participatia la 100%. Statul este actionarul majoritar al Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22% din titluri.
Pana in prezent, mai multe firme, printre care Ford, General Motors, Renault - Nissan, Cherry si Tata s-au aratat interesate de privatizarea Daewoo Romania.
Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, dupa primele zece luni ale lui 2006 Daewoo avea o cota de 8,2% pe piata vanzarilor de automobile noi, fiind devansata doar de Dacia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.