Dana Nastase a dat in judecata UTI Systems, in materie comerciala, solicitånd planurile lucrarilor de securizare realizate de societate, dar si defalcarea lucrarilor. Sotia fostului premier incearca astfel sa rupa-n doua ceea ce procurorii vor
Dana Nastase a dat in judecata UTI Systems, in materie comerciala, solicitånd planurile lucrarilor de securizare realizate de societate, dar si defalcarea lucrarilor. Sotia fostului premier incearca astfel sa rupa-n doua ceea ce procurorii vor sa dovedeasca Justitiei, si anume ca proprietarii adevarati ai imobilului sunt sotii Nastase, iar restul locatarilor sunt doar „interpusi“. In dosarul comercial prin care firma UTI a fost chemata in judecata de Dana Nastase exista o cerere a procurorilor DNA, semnata de procurorul sef sectie Irinel Paun, prin care se solicita suspendarea procesului pe motiv ca sotii Nastase sunt urmariti penal in dosarul 49/p/2006, in care s-au extins cercetarile cu privire la lucrari realizate de S C UTI SA

Instanta TMB a admis, ieri, emiterea unei adrese catre DNA, prin care sa se depuna la dosar copie dupa aceasta ordonanta de incepere a urmaririi, care se afla la Dosarul „Nastase-UTI“. Avocatul Dan Odobescu a facut plångere la DNA, solicitåndu-i lui Daniel Morar sa retraga cererea de suspendare trimisa de subalternii sai la dosar, intrucåt „se afirma fapte nead evarate“. Odobescu sustine ca sotilor Nastase li s-a prezentat in 17 octombrie, in dosarul 49/p/2006, doar inceperea urmaririi cu privire la termopane, si nu si cu privire la lucrari realizate cu UTI. Acest dosar reprezinta o disjungere din marea cauza „Zambaccian“. Firma UTI se afla acum bagata la mijloc intr-un scandal care nu-i apartine. Contractul cu UTI a fost semnat de Dana Nastase pentru tot imobilul. In calitate de unic beneficiar, nu in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari!

Sotii Dana si Adrian Nastase au dat in judecata cunoscuta firma UTI Systems, in materie comerciala, pentru ca vor sa vada schitele sistemului de securizare realizat la imobilul din Zambaccian, motiv gasit pentru a nu semna receptia finala a lucrarii si pentru a intarzia plata intregii lucrari, care ajunge la suma de 2,539 miliarde lei vechi. Exista voci care considera ca sotii Nastase incearca, prin aceasta stratagema juridica de ultima ora, sa scape de acuzatiile impuse pana acum de procurorii Departamentului National Anticoruptie. Dana Nastase a actionat in judecata UTI Systems, considerand probabil ca, daca nu va mai plati lucrarea privitoare la sistemul de securizare al intregului imobil, plata o va face in cele din urma, defalcat, fiecare proprietar din imobilul din Zambaccian pentru a nu exista dovezi la indemana procurorilor care urmaresc sa faca dovada faptului ca intreg imobilul este al familiei Nastase, iar ceilalti proprietari sunt, de fapt, doar de fatada, interpusi. Pe de alta parte, procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva fostului premier si a sotiei sale in cursul lunii octombrie 2006. Acest dosar nou existent la DNA, disjus din Dosarul 'Zambaccian>> cu privire la termopane, are in cauza, la aceasta ora, si un denunt facut impotriva celor doi, care este legat de lucrarile realizate de UTI System la imobilul din Zambaccian, urmand ca in dosar sa se efectueze expertize contabile si tehnice.

Ieri, instanta Tribunalului Bucuresti - unde Dana Nastase i-a actionat in judecata pe cei de la UTI System, solicitand ca societatea sa dovedeasca, prin schite si planuri, ce anume a realizat la imobilul din Zambaccian - a dispus emiterea unei adrese catre DNA. Prin aceasta adresa se va solicita Parchetului depunerea la acest dosar a unei copii dupa ordonanta de incepere a urmaririi penale in cazul cuplului Nastase intr-o cauza in care ar fi implicata firma UTI. Instanta Sectiei a VI-a Comerciala din cadrul Tribunalului Bucuresti a admis cererea avocatului sotilor Nastase si a dispus emiterea unei adrese catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in care sa comunice copia dupa ordonanta de inceperea urmaririi penale, act cu ajutorul caruia parchetul isi motiveaza cererea de suspendare a acestui proces.

Nastase nu stie de vreo urmarire penala la DNA care sa faca legatura intre familia sa si lucrarile UTI!
„Contestam inceperea urmaririi penale. In niciun caz nu s-a inceput urmarirea penala pentru fapte in care este implicat UTI Systems“, a declarat avocatul familiei Nastase pentru Mediafax. „DNA trebuie sa-si motiveze cererea. Nu putem fara probe, oricum ne-am chema“, a mai spus avocatul fostului prim-ministru si al sotiei acestuia. Surse judiciare confirma ca, la DNA, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva sotilor Nastase in dosarul disjuns din „Zambaccian“ si cu privire la lucrarea realizata de UTI, in baza unui denunt, inca de la finele lunii octombrie a anului trecut. Adrian Nastase, contactat ieri telefonic, s-a aratat mirat de solicitarea DNA de a suspenda procesul pe care familia sa il are cu UTI, aratand ca nu i s-a adus la cunostinta pana acum inceperea urmaririi penale impotriva sa intr-o cauza in care este face vorbire si de UTI. „Pana la urma cred ca procurorii acestia de la DNA vor face dosare si pe utilitatile publice de pe strada Zambaccian“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.