Hollywoodul continua sa impuna standardele de frumusete. Chiar daca au existat nenumarate luari de pozitie impotriva siluetelor scheletice, din ce in ce mai multe celebritati opteaza pentru diete severe pentru a-si subtia talia pana la limita imbo
Hollywoodul continua sa impuna standardele de frumusete. Chiar daca au existat nenumarate luari de pozitie impotriva siluetelor scheletice, din ce in ce mai multe celebritati opteaza pentru diete severe pentru a-si subtia talia pana la limita imbolnavirii. Sondajele efectuate in randul unor fetite de 10 ani au aratat ca un procent ingrijorator - aproximativ 80% - se teme sa nu se ingrase, pornire inspirata, in mare parte, de numarul tot mai mare de staruri hollywoodiene care se "micsoreaza" parca de la o zi la alta.
Desi inainte de a ramane insarcinata nu se numara printre vedetele anorexice, astazi Angelina Jolie, in varsta de 31 de ani, pare ca face eforturi disperate pentru a ajunge din urma plutonul schiloadelor "consacrate". Venita alaturi de Brad Pitt la premiera unei pelicule, Jolie a socat audienta cu aspectul sau mai osos ca niciodata. Au socat, de asemenea, venele sale deosebit de proeminente de la nivelul antebratelor, mainilor si chiar degetelor. Expertii spun ca un asemenea aspect este determinat de un program mult prea solicitant de exercitii fizice, combinat cu o dieta severa.
"Aceste vene marite sunt determinate de activitati fizice intense, specifice sportivilor de performanta. Organismul pompeaza intens oxigen in vene in timpul exercitiilor si din aceasta cauza se maresc", explica Steve Mongey, instructor de gimnastica. "Daca nu te alimentezi corespunzator si faci multe exercitii fizice, grasimea este eliminata complet, iar venele devin foarte vizibile", mai spune Mongey
O alta celebritate care intra la apa pe zi ce trece este Victoria Beckham, care s-ar potrivi perfect "gastii" de la Hollywood daca intentia ei de a se muta la Los Angeles se va materializa. Tabloidele englezesti scriau la un moment dat ca talia Victoriei este la fel de subtire (58 cm) ca a fiului ei Brooklyn, in varsta de sapte ani. De altfel, ea si-a marturisit intr-o carte autobiografica obsesia de a slabi si de a ramane slaba inca de pe vremea Spice Girls.
Calista Flockhart, celebra pentru rolul Ally McBeal si pentru ca este iubita lui Harrison Ford, este de ani buni una dintre cele mai sfrijite vedete de la Hollywood. Dupa ce ani buni a negat ca ar fi anorexica, Calista a admis in cele din urma ca, in timpul filmarilor pentru Ally McBeal, "practicam infometarea, faceam exercitii fizice in exces, suprasolicitandu-ma din acest punct de vedere si brutalizandu-mi sistemul imunitar".
Situatia Keirei Knightley este discutabila, spun specialistii. Desi in anumite fotografii pare numai piele si oase, Knightley are un corp bine lucrat, dupa cum arata ultimul set de fotografii realizat de paparazzi care au surprins-o pe plaja. Actrita britanica a negat mereu ca ar suferi de anorexie. "Da, bunica si strabunica mea au avut. Dar eu nu am", sustine Keira.
Anna Kurnikova a slabit considerabil in ultima vreme, astfel incat in prezent abia mai seamana cu voluptoasa jucatoare de tenis care semna altadata contract dupa contract de publicitate. Ea sustine insa ca a slabit numai datorita antrenamentelor, si nu din cauza unor diete severe sau a infometarii.
In ceea ce o priveste pe Nicole Kidman, aceasta este de prea multi ani numai piele si oase pentru ca situatia ei sa mai fie analizata in detaliu. Se stie ca este obsedata de sport si ca viata ei este o continua dieta. (Camelia CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.