Inchiderea oleoductului Drujba in Belarus, care a afectat rezervele de petrol ale Germaniei si Poloniei, l-a determinat pe cancelarul german Angela Merkel sa deschida Cutia Pandorei. Prin oleoductul Drujba sunt transportate 20% din rezervele Germanie
Inchiderea oleoductului Drujba in Belarus, care a afectat rezervele de petrol ale Germaniei si Poloniei, l-a determinat pe cancelarul german Angela Merkel sa deschida Cutia Pandorei. Prin oleoductul Drujba sunt transportate 20% din rezervele Germaniei de petrol. Merkel, care detine acum presedintia Uniunii Europene pentru o perioada de sase luni, a afirmat ca miscarea a scos la iveala faptul ca Rusia nu este o tara pe care se poate baza in calitate de furnizor energetic. "Este de neacceptat cand nimeni nu se consulta cu nimeni in astfel de probleme. Nu este buna aceasta dependenta de Rusia in privinta rezervelor de petrol", a adaugat ea, citata de "Deutsche Welle". Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a facut front comun cu Merkel si a declarat ca este inacceptabil ca oricare furnizor care tranziteaza mai multe tari sa ia masuri cu impact asupra tarilor partenere fara a le consulta", a adaugat el.
Obiectivul este reducerea emisiilor de gaze cu 20% pana in 2020


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.