In timp ce premierul Tariceanu o astepta la sedinta de Guvern sa clarifice toate acuzatiile aduse in ultimele zile guvernului si lui, ministrul Monica Macovei sustinea, ieri, conferinta de bilant a institutiei pe care o conduce. "Am auzit cu uimire c
In timp ce premierul Tariceanu o astepta la sedinta de Guvern sa clarifice toate acuzatiile aduse in ultimele zile guvernului si lui, ministrul Monica Macovei sustinea, ieri, conferinta de bilant a institutiei pe care o conduce. "Am auzit cu uimire ca as evita sa ma intalnesc cu domnul Tariceanu ca sa avem aceasta discutie, chiar doresc acest lucru, am avut alte chestiuni importante. Daca dorea sa discute cu mine pe marginea afirmatiilor din acel interviu putea sa-mi dea telefon", i-a raspuns Macovei premierului Tariceanu. Premierul Tariceanu ar fi dorit sa clarifice ieri tensiunile aparute in ultimele zile intre el si ministrul Justitiei Monica Macovei, dar aceasta a lipsit de la intalnirea Cabinetului, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului Oana Marinescu. Acesta a mai adaugat ca premierul ar fi dorit, intr-un cadru institutional, o discutie fata in fata si nu prin presa.
Marinescu a mai adaugat ca acuzatii lansate de Macovei la adresa guvernului si a primului ministru sunt nefondate si in unele situatii false. Reizbucnirea scandalului dintre cei doi demnitari vine in urma unor declaratii facute de Macovei, la inceputul acestei saptamanii intr-un interviu acordat publicatiei EU Observer, interviu in care ministrul Justitiei il acuza pe premier ca nu vrea sa se implice in reforma anitcoruptie, ca i-a tot amanat discutarea proiectului privind infiintarea ANI si ca nu in ultimul rand nu prea este indragita prin Parlament si Guvern. Razpunzandu-i... tot prin intermediul presei, premierul Tariceanu, la capitolul iubire, spune ca "doamna ministru are o problema cu foarte multa lume". Daca ministrul Macovei ii reprosa premierului ca a amanat-o cu ANI, premierul sustine ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, nu a adus spre discutie, timp de aproape zece luni, in cadrul sedintelor de guvern, acest proiect de lege.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.