Aproape 740.000 de locuri de munca vacante in statele Uniunii Europene au fost anuntate, ieri, pe site-ul EURES, Marea Britanie si Germania, tari care au impus masuri tranzitorii pentru Romania, avand cele mai multe locuri disponibile, informeaza Dep
Aproape 740.000 de locuri de munca vacante in statele Uniunii Europene au fost anuntate, ieri, pe site-ul EURES, Marea Britanie si Germania, tari care au impus masuri tranzitorii pentru Romania, avand cele mai multe locuri disponibile, informeaza Departamentul pentru Munca in Strainatate.
Romanii vor putea accesa cele 261.377 de locuri de munca vacante din Marea Britanie sau pe cele 190.049 disponibile in Germania, doar in baza acordurilor bilaterale pe care Romania le are incheiate sau in baza legislatiei pentru lucratorii romani. Dintre statele care nu au impus masuri tranzitorii, Cehia are cea mai mare oferta de locuri de munca, adica 66.665, urmata de Finlanda cu 26.730, iar in afara de Suedia care a anuntat aproximativ 12.000 de posturi vacante, celelalte tari care nu au impus masuri tranzitorii au sub 10.000 de locuri de munca. Reteaua EURES a fost creata in scopul facilitarii liberei circulatii a fortei de munca in Uniunea Europeana si reprezinta o retea de cooperare intre Comisia Europeana, Serviciile publice de recrutare din statele membre, plus Norvegia, Liechtenstein, Islanda si Elvetia.
Reteaua ofera asistenta pentru angajatori si pentru cei care doresc sa-si gaseasca un loc de munca in tarile membre UE.
In cele 10 state membre ale Uniunii Europene care nu au impus restrictii privind accesul pe piata muncii, lucratorii romani pot sa aplice pentru posturile anuntate, fara alte formalitati suplimentare, in aceleasi conditii ca si nativii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.