Compania de leasing operational in domeniul auto Sixt New Kopel prognozeaza ca va incheia in acest an contracte in valoare de circa 40 de milioane euro, in crestere cu 60% fata de nivelul de aproape 25 de milioane euro consemnat in 2006, pe fondul av
Compania de leasing operational in domeniul auto Sixt New Kopel prognozeaza ca va incheia in acest an contracte in valoare de circa 40 de milioane euro, in crestere cu 60% fata de nivelul de aproape 25 de milioane euro consemnat in 2006, pe fondul avansului pietei de profil. "Estimam ca vom incheia in acest an circa 4.000 de contracte, in valoare de pana la 40 de milioane de euro, fata de 3.000 in 2006, in contextul dublarii pietei romanesti de leasing operational", a declarat directorul de vanzari al companiei, Monica Ionescu, citat de Mediafax. Piata de leasing operational din Romania a ajuns la 75-100 milioane euro anul trecut, pentru 2007 fiind asteptata o dublare a cererii, ca urmare a tendintei de maturizare a pietei, afirma reprezentantii Sixt New Kopel. "Leasingul operational a fost introdus pe piata romaneasca in 2006, asa incat abia in acest an avem semnale ca un numar semnificativ de companii vor semna contracte pentru achizitia de flote in acest fel. Totusi, anul 2007 va fi unul dificil, ca urmare a noilor prevederi, mai restrictive, din Codul Fiscal si a aparitiei pe piata a unor noi jucatori profesionisti", a mai spus Ionescu. New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo, a intrat pe piata romaneasca in anul 2005 prin preluarea firmei Union Motors, iar in luna mai 2006 a achizitionat licenta Sixt pentru Romania, una dintre cele mai mari companii germane specializate in servicii de inchiriere de autovehicule. Compania, care asigura si servicii de inchirieri auto si asistenta tehnica, opereaza prin intermediul unor unitati din Bucuresti, Iasi, Bacau, Arad, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta. New Kopel a fost infiintata in anul 1996 in Israel, avand o flota de 38.000 de vehicule si o cota de 30% din piata de leasing operational. Shlomo a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 520 de milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.