Osemintele fostilor mitropoliti ai Moldovei vor fi deshumate din actualele morminte si mutate sub fundatia catedralei mitropolitane de la Iasi.  Oasele vor fi depuse intr-o cripta special construita, la cativa metri sub fundatia Catedralei. Ini
Osemintele fostilor mitropoliti ai Moldovei vor fi deshumate din actualele morminte si mutate sub fundatia catedralei mitropolitane de la Iasi. Oasele vor fi depuse intr-o cripta special construita, la cativa metri sub fundatia Catedralei. Initiativa apartine IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei. In prezent, mitropolitii odihnesc in diferite biserici si manastiri din Moldova, unele ramasite aflandu-se in Polonia si Ucraina. O data cu lucrarile de zidire a criptei se vor consolida si fundatiile catedralei.
Alaturi de cripta se va amenaja un muzeu care va contine documente si obiecte de cult legate de istoria Mitropoliei Moldovei.

Osemintele tuturor fostilor mitropoliti care s-au aflat pe parcursul timpului in fruntea Mitropoliei Moldovei vor fi deshumate din actualele morminte si vor fi mutate sub fundatia Mitropoliei Moldovei si Bucovinei de la Iasi. Oasele vor fi depuse intr-o cripta special construita, la cativa metri sub fundatia Catedralei.

Ramasitele pamantesti ale tuturor mitropolitilor Moldovei vor fi adunate inr-o cripta speciala care se construieste sub C atedrala Mitropolitana de la Iasi. Initiativa apartine IPS Daniel Mitropolitul Moldovei. „La Mitropolie deja au fost aduse utilaje speciale de interventie in fundatie si s-a inceput lucrul. La Iasi, cativa din fostii mitropoliti odihnesc in criptele bisericii „Sfantu Gheorghe“ din Iasi, altii se afla la manastirile Neamt si Agapia, iar toate aceste ramasite vor fi deshumate si depuse in Catedrala Mitropolitana. Aceasta va fi deschisa partial publicului abia dupa ce se vor incheia lucrarile la obiectiv, iar aducerea moastelor se va desfasura in conformitate cu oranduielile crestinesti, cu slujbe speciale si cu pomeniri. La Mitropolie, lucrarile au fost demarate si in scopul consolidarii constructiei“, a declarat Inalt Prea Sfintia Sa Mitropolitul Daniel. El a mentionat ca alaturi de aceste ramasite se va deschide un muzeu cu obiecte de cult si documente despre istoria Mitropoliei. Vor fi exponate atat din viata religioasa a fostilor mitropoliti si lideri moldoveni, dar si piese care au un caracter laic.

Tezaurul de sub Catedrala


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.