Consiliul Superior al Magistraturii isi alege, astazi, noul presedinte, in urma expirarii mandatului lui Iulian Galca, care si-a facut datoria fata de Justitia romaneasca pe ultimii metri dinaintea aderarii la UE si se retrage la Alba Iulia, de unde
Consiliul Superior al Magistraturii isi alege, astazi, noul presedinte, in urma expirarii mandatului lui Iulian Galca, care si-a facut datoria fata de Justitia romaneasca pe ultimii metri dinaintea aderarii la UE si se retrage la Alba Iulia, de unde a venit. La alegeri a fost anuntat pentru participare si presedintele Traian Basescu, pentru care surpriza ar fi una placuta daca ar iesi presedinte CSM Virgil Andreies, intrucat acesta este de „origine“ judecatoreasca din Cluj, pepiniera de alesi pentru functii importante in fruntea institutiilor statului in ultimii doi ani. Alegerile incep la ora 9, la sediul INM. Nu s-au depus candidaturi, intrucat legea pritocita de ministrul Macovei nu prevede aceasta procedura. Pentru functia de vicepresedinte se bate, deocamdata de unul singur, Nicolae Chiujdea, fost procuror sef al Parchetului de pe langa Judecatoria sector 1.

Consiliul Superior al Magistraturii isi alege, astazi, noul presedinte, in urma expirarii mandatului lui Iulian Galca, care si-a facut datoria si se retrage la Alba Iulia, de unde a venit. Desi, pana ieri, nu-si depusese nimeni candidatura la functia de presedint e, orice membru al CSM poate sa-si anunte participarea la alegerea in functia de conducere chiar si in ultimele cinci minute de dinaintea inceperii sedintei. Asta pentru ca legea, facuta si rasfacuta de ministrul Monica Macovei, nu a prevazut o alta procedura. Asa ca ceea ce nu e scris, e permis!

Presedintele Traian Basescu va avea din acest punct de vedere o surpriza, in calitatea sa de invitat la sedinta de astazi. Noi zicem ca surpriza ar putea fi placuta de vreme ce, chiar daca nu si-a depus candidatura, favoritul in cursa pentru functia de presedinte al CSM este judecatorul Virgil Andreies, membru ales al Consiliului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.