Parlamentul European intervine in cresterea spectaculoasa pe care o are motorul diesel in Europa. Incepand cu 2009, toate motoarele diesel vor trebui sa fie utilate cu un filtru cataslitic, conform cu normele Euro 5. Guenter Verheugen, Comisarul Euro
Parlamentul European intervine in cresterea spectaculoasa pe care o are motorul diesel in Europa. Incepand cu 2009, toate motoarele diesel vor trebui sa fie utilate cu un filtru cataslitic, conform cu normele Euro 5. Guenter Verheugen, Comisarul European pentru Industrie a declarat ca reglementarea nu va afecta in niciun fel dinamica industriei auto, ci dimpotriva. Producatorii nu sunt insa de aceeasi parere si spun ca pretul masinilor propulsate de tehnologia diesel va creste in medie cu aproximativ 900 de euro. Masura vine pe un trend puternic ascendent pe care il cunoaste motorul diesel mult mai eficient decat motorul pe benzina pe fondul cresterii sustinute a pretului combustibililor fosili.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.