Pentru unii, titlul ii duce cu gandul la SF-uri din anii 1950. Dar lumea este cu adevarat in pericol de a fi distrusa. Particule care au aparut in mod misterios in atmosfera incalzesc planeta si ameninta sa arda intreaga viata. Presa de pe glob e in
Pentru unii, titlul ii duce cu gandul la SF-uri din anii 1950. Dar lumea este cu adevarat in pericol de a fi distrusa. Particule care au aparut in mod misterios in atmosfera incalzesc planeta si ameninta sa arda intreaga viata. Presa de pe glob e in alerta, in randul oamenilor simpli s-a declansat aproape o isterie.
Nu este SF. Schimbarea climatica este reala, o poate constata oricine. Recent, Reuters a dat publicitatii un material semnat de Ari Rabinovitch, care prezinta un nou plan al laureatului Nobel, Paul Crutzen, care propune injectarea anuala a peste un milion de tone de sulf in atmosfera superioara in deceniul urmator care, dupa cum sustine acesta, va anula tendinta de incalzire globala cauzata de emisiile de gaze cu efect de sera.
Propunere temerara
"Calculele noastre care folosesc cele mai bune modele disponibile au aratat ca injectarea a un milion de tone de sulf pe an ar putea raci clima", spune Crutzen.
El crede ca adaugarea unui strat de sulfati ar reflecta lumina Soarelui inapoi in spatiu, ceea ce ar duce la inversarea efectelor incalzirii globale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.