Intr-o declaratie data ieri unui post de radio, Macovei l-a atacat pe directorul ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, care a avut marti seara o interventie critica la adresa ministrului pe postul Realitatea TV. Supararea a fost cauzata si de dezvaluirile din
Intr-o declaratie data ieri unui post de radio, Macovei l-a atacat pe directorul ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, care a avut marti seara o interventie critica la adresa ministrului pe postul Realitatea TV. Supararea a fost cauzata si de dezvaluirile din ZIUA, care au inventariat esecurile mandatului de ministru: "Daca ati mentionat de ziarul ZIUA, as vrea sa aduc aminte acelora care ne asculta ca chiar aseara de fapt, directorul acestui ziar, Sorin Rosca Stanescu, a afirmat ca incepe o campanie si chiar a inceput-o, am vazut, impotriva mea. Si as vrea sa amintesc ca dansul are probleme cu Justitia, ca este inculpat si ca este trimis in judecata. Cred ca ar fi bine, daca vrea sa nu fie intr-un conflict de interese, ca pe Justitie sa-i lase pe altii sa discute. Sa fie mai discret!" O pozitie identica a fost reiterata de Macovei si la conferinta de presa de ieri, cand l-a nominalizat si pe Dinu Patriciu alaturi de directorul ZIUA. Reactiile de acest tip ale lui Macovei au devenit extrem de frecvente, ea declarandu-se nemultumita de prestatia unor magistrati in dosare care vizeaza persoane care nu-i sunt pe plac. Astfel de mesaje reprezinta o presiune si chiar o imixtiune in activitatea Justitiei, cata vreme ministrul are prin lege puteri foarte mari asupra procurorilor, mai ales asupra celor din Parchetul General, DNA si DIICOT, pe ai caror sefi ii poate destitui oricand. (R. Savaliuc)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.