Ieri, Curtea Constitutionala (CC) a decis ca Legea privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Turism, in subordinea Guvernului Romaniei, este neconstitutionala. Potrivit unui comunicat de presa transmis de CC, "Legea privind infiintarea ANT, in
Ieri, Curtea Constitutionala (CC) a decis ca Legea privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Turism, in subordinea Guvernului Romaniei, este neconstitutionala. Potrivit unui comunicat de presa transmis de CC, "Legea privind infiintarea ANT, in subordinea Guvernului, formulata in temeiul art. 146 lit. a) din Constitutie, este neconstitutionala, fiind contrara art. 1, alin (5) si art. 117 alin (2) din Constitutie". Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de CC va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in MO, partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie. Reamintim ca, in luna noiembrie 2006, Camera Deputatilor a aprobat un proiect de act normativ care prevedea transferul ANT la Cancelaria premierului. Un numar de 50 de deputati au sesizat, ulterior, CC in legatura cu neconstitutionalitatea acestei legi. (C.C.S)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.