Banca Nationala a Romaniei (BNR) va elimina obligativitatea avansului la creditele pentru investitiile imobiliare, dar bancile si clientii vor fi interesati sa continue aceasta practica, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de M
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va elimina obligativitatea avansului la creditele pentru investitiile imobiliare, dar bancile si clientii vor fi interesati sa continue aceasta practica, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Mediafax. „Banca centrala va elimina doar obligativitatea. Multe persoane fizice vor prefera sa plateasca avansul decat sa se indatoreze excesiv si sa achite rate lunare foarte mari“, a explicat guvernatorul BNR. La sfarsitul anului trecut, banca centrala a publicat un proiect de regulament privind creditele destinate persoanelor fizice, prin care se elimina unele restrictii impuse in prezent, printre care si avansul obligatoriu de la creditele de investitii imobiliare, de minimum 25% din valoarea locuintei sau a constructiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.