Birourile de traduceri din Romania au cunoscut in ultima vreme o dezvoltare tot mai evidenta, principalul motiv fiind numarul mare de investitori straini care au ales sa-si deschida diferite afaceri pe piata autohtona. Trendul ascendent se va mentine
Birourile de traduceri din Romania au cunoscut in ultima vreme o dezvoltare tot mai evidenta, principalul motiv fiind numarul mare de investitori straini care au ales sa-si deschida diferite afaceri pe piata autohtona. Trendul ascendent se va mentine si in urmatorii ani. Anul trecut, valoarea afacerilor din domeniu a ajuns la 9 milioane de euro, cu 40% mai mult fata de anul precedent. Analistii mizeaza pe o crestere similara si in acest.
"Piata a crescut in 2006 cu 40-50% fata de 2005, trend ce se va mentine si in acest an, in conditiile in care se asteapta ca tot mai multi investitori straini sa vina in Romania", a declarat pentru Adevarul, Gabriel Aftenie, director general al companiei de traduceri si interpretare Babylon Consult.
Lucian Dumitrescu, director asociat al biroului de traduceri altalingua, unul dintre principalii jucatori din domeniu, cu o cota de piata de 11,7%, sustine ca integrarea europeana va fi unul dintre factorii ce vor determina cresterea viitoare. "In acest moment, piata interna este in crestere. Anul 2007 va reprezenta unul din punctele ascendente pe graficul evolutiei acestei piete", spune Dumitrescu. Un avant important al pietei s-a inregistrat si in 2005, cand, potrivit Asociatiei Birourilor de Traduceri din Romania (ABTR), piata s-a dublat ca cifra de afaceri, inregistrand o crestere de 86%, de la valoarea de peste 3,5 milioane de euro, in 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.