Agentia internationala de evaluare Standard & Poor's (S&P) a remarcat performantele peste media categoriei de rating "BBB" realizate de Romania, dar considera ca deficitul de cont curent si inflatia sunt inca prea mari pentru o eventuala imbunatatire
Agentia internationala de evaluare Standard & Poor's (S&P) a remarcat performantele peste media categoriei de rating "BBB" realizate de Romania, dar considera ca deficitul de cont curent si inflatia sunt inca prea mari pentru o eventuala imbunatatire a cotatiei.
"Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 6%, peste media prognozata pentru statele din categoria de rating BBB, insa va avea performante mai slabe decat aceste tari in ceea ce priveste inflatia si deficitul de cont curent", anticipeaza analistii Standard&Poor's. Printre tarile cu rating "BBB plus", "BBB" si "BBB minus" se numara Bulgaria, Ungaria, Polonia, Rusia, Africa de Sud, Thailanda, Croatia, Mexic, Rusia si Tunisia. Produsul Intern Brut (PIB) este estimat, pentru Romania, la 137,3 miliarde de dolari, apropiat de media tarilor cu acelasi rating, insa nivelul pe cap de locuitor, de 6.360 dolari, este sub valoarea medie, de 7.669 dolari. Cresterea economica media a statelor cu rating similar este prognozata la 5%, in timp ce Romania inregistreaza o crestere de peste 8% in 2006, potrivit ultimelor estimari.
Pe de alta parte, S&P prevede pentru Romania o rata a inflatiei de 5,5%, cu peste un punct peste media grupului de tari "BBB".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.