In acest an, marii producatori de autoturisme vor lansa pe piata 70 de modele noi. Fie ca sunt modele in premiera sau variante ale unora deja existente pe piata, care s-au bucurat de succes, piata auto europeana se va innoi, iar analistii se asteapta
In acest an, marii producatori de autoturisme vor lansa pe piata 70 de modele noi. Fie ca sunt modele in premiera sau variante ale unora deja existente pe piata, care s-au bucurat de succes, piata auto europeana se va innoi, iar analistii se asteapta ca si vanzarile sa creasca semnificativ. Primul salon auto din 2007 se desfasoara in aceasta saptamana la Detroit. Peste 48 de producatori din intreaga lume isi vor prezenta noutatile la acest show.
Principala preocupare a producatorilor auto din lume in 2007 este motorizarea ecologica. La Detroit, fabricantii de masini au prezentat presei zeci de modele cu motoare electrice, majoritatea hibrizilor apartinand constructorilor asiatici. Sunt asteptati la Detroit peste 800.000 de vizitatori, care vor plati 12 dolari pentru un bilet de acces, si peste 35.000 de oameni din industria auto, care vor plati 75 de dolari pentru un bilet. Miza este mare, salonul de la Detroit fiind considerat cel mai popular show auto din lume.
Cea mai spectaculoasa crestere a vanzarilor in 2007 este prognozata pentru masinile din segmentul D (autovehicule mari) si pe segmentul celor de teren, potrivit unui studiu realizat de compania de marketing CSM Worldwide.
In clasa medie vor aparea pe piata europeana din acest an noile generatii de Toyota Corolla, Renault Laguna, Audi A4, Ford Mondeo, Mercedes C Klasse sau Opel Astra. Kia va scoate pe piata noul Cee'd, care se vrea un concurent puternic pentru Loganul celor de la Renault, iar Toyota va pozitiona noul Auris intre modelele deja cunoscute, Corolla si Avensis. Fiat Stilo va fi inlocuit de noul Bravo, iar Linea va fi varianta in trei volume a lui Grande Punto. Prognoza celor de Worldwide arata ca in acest an in Europa se vor vinde 21 de milioane de automobile, cu aproximativ 2,5% mai multe decat anul trecut, iar acest lucru se datoreaza in mare parte lansarii pe piata a noilor modele.
Citroen si Peugeot ataca piata SUV-urilor
Anul 2007 pare a fi un an foarte bun pentru constructorii de autoturisme francezi. Atat Citroen, cat si Peugeot vor lansa cate un autoturism de teren: Citroen C-Crosser si Peugeot 4007.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.