Administratorii companiilor care si-au propus sa achizitioneze echipamente noi pentru retehnologizare pot accesa, de la bancile comerciale, credite speciale cu aceasta destinatie. Pot fi acoperite, din aceasta sursa de finantare, inclusiv cheltuielil
Administratorii companiilor care si-au propus sa achizitioneze echipamente noi pentru retehnologizare pot accesa, de la bancile comerciale, credite speciale cu aceasta destinatie. Pot fi acoperite, din aceasta sursa de finantare, inclusiv cheltuielile cu probele tehnologice efectuate la instalarea respectivelor echipamente.
Practic, orice fel de companie din Romania poate fi creditata pentru aceasta destinatie. In principiu, imprumuturile se acorda agentilor economici pentru acoperirea temporara a decalajului dintre resursele proprii si cheltuielile pentru finantarea investitiilor productive, corporale si necorporale. Creditarea se poate face, pe termen scurt, pentru totalul activitatii de investitii sau pe obiective de investitii.
Creditarea se acorda pe termen de 12 luni, cu o perioada de gratie de maximum 3 luni.
In mod exceptional, se poate acorda - numai cu aprobarea conducerii centrale a bancii finantatoare - preluarea unor credite pe termen scurt pentru echipamente, contractate la alte banci, la propunerea sucursalelor, indiferent de suma necesara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.