Hidroelectrica va scoate la vanzare, in perioada urmatoare, 16 microhidrocentrale evaluate la circa sase milioane de euro, au declarat surse din companie.
"Avem 16 microhidrocentrale pregatite pentru privatizare, insa termenul de organizare a
Hidroelectrica va scoate la vanzare, in perioada urmatoare, 16 microhidrocentrale evaluate la circa sase milioane de euro, au declarat surse din companie.
"Avem 16 microhidrocentrale pregatite pentru privatizare, insa termenul de organizare a licitatiei nu a fost inca stabilit, intrucat Ministerul Economiei si Comertului trebuie sa decida mandatarea reprezentantilor sai in adunarea actionarilor in acest sens, dupa care acestia urmeaza sa aprobe privatizarea", au afirmat sursele citate. Reprezentanti ai Hidroelectrica au declarat, la finele anului trecut, ca firma a elaborat prima parte a documentatiei pentru vanzarea a 16 unitati din judetele Suceava, Dambovita, Mures si Alba. Microhidrocentralele (unitati de productie a energiei electrice cu o putere instalata de pana la 10 MW) ar putea fi scoase la vanzare in pachete, in functie de bazinul hidrografic din care fac parte.
In luna octombrie 2006, Hidroelectrica a anuntat ca va scoate la licitatie pana la sfarsitul anului 37 de hidrocentrale de capacitate mica, dar procesul nu a fost realizat. Firma a vandut anterior, in luna octombrie, 20 de microhidrocentrale, pentru opt milioane de euro.
Anterior, compania detinea 227 de microhidrocentrale, dintre care 150 erau functionale.
Potrivit angajamentelor asumate fata de Comisia Europeana, Hidroelectrica trebuie sa privatizeze, pana la finele anului 2007, toate cele 150 de unitati functionale. Din 2004, cand a inceput procesul de privatizare, si pana la sfarsitul anului 2005, Hidroelectrica a vandut 38 de microhidrocentrale.
Firma intentioneaza sa treaca in proprietate privata si cele opt sucursale Hidroserv din portofoliu. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.