Federatia de Fotbal din Anglia va demara luna viitoare o licitatie pentru vanzarea drepturilor de televizare a meciurilor din FA Cup si a partidelor de pe teren propriu ale nationalei Albionului, pentru perioada 2008-2012. Football Association spera
Federatia de Fotbal din Anglia va demara luna viitoare o licitatie pentru vanzarea drepturilor de televizare a meciurilor din FA Cup si a partidelor de pe teren propriu ale nationalei Albionului, pentru perioada 2008-2012. Football Association spera sa obtina o suma totala de peste 400 de milioane de lire, scrie The Times. FA spera sa obtina aceasta suma pe fondul concurentei existente intre posturile comerciale, cum ar fi ITV, NTL si Five, care sunt interesate de audienta foarte mare generata de transmisiunile fotbalistice, in randul barbatilor englezi. In prezent, din contractul ce este valabil pana in vara anului 2008, Federatia engleza castiga circa 80 de miliarde de lire anual. Din momentul in care contractul aflat in vigoare a fost negociat, Premier League si-a relicitat drepturile de televizare, obtinand cu 60% mai mult. Actiunea demarata de echipele de fotbal din prima liga engleza a sporit increderea FA ca va putea obtine mai multi bani. In sezonul trecut, BBC a inregistrat o crestere cu 26 de procente a privitorilor care au vizionat meciuri de fotbal, iar in week-end-ul trecut, victoria lui Arsenal in fata celor de la Liverpool, din turul al treilea al Cupei Angliei, a fost urmarita de 7,4 milioane de telespectatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.