Agentia Eximtur, unul dintre principalii tour-operatori de pe piata romaneasca, estimeaza pentru acest an venituri de circa 33 milioane de euro, cu 25% mai mult decat in 2006, in conditiile majorarii incasarilor pe toate segmentele de activitate.
Agentia Eximtur, unul dintre principalii tour-operatori de pe piata romaneasca, estimeaza pentru acest an venituri de circa 33 milioane de euro, cu 25% mai mult decat in 2006, in conditiile majorarii incasarilor pe toate segmentele de activitate.
"Turismul in Romania va inregistra o crestere de 15% fata de 2006, mai ales datorita extinderii activitatii agentiei in domeniul turismului de afaceri si al incomingului. Sejururile in strainatate vor creste cu circa 30%, iar vanzarea de bilete de avion cu circa 20%", a declarat presedintele Eximtur, Lucia Morariu.
Tour-operatorul a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de aproximativ 27 milioane euro, cu 30% peste nivelul din 2005. Evolutia ascendenta a companiei a fost determinata de consolidarea serviciilor, extinderea numarului de clienti din Transilvania si Banat, precum si cresterea incasarilor agentiei din Bucuresti cu peste 80%.
Raportat la segmentele de activitate ale agentiei, domeniul prioritar a ramas si in 2006 cel al vanzarilor de bilete de avion, care reprezinta aproape 52% din cifra de afaceri.
Vanzarile de sejururi pe piata locala au crescut anul trecut cu 6%, dar ponderea lor in totalul incasarilor a scazut usor, la 24%, ca urmare a majorarii cererii pentru plecarile externe. Acest segment a avansat in cazul Eximtur cu 67%, sejururile in strainatate avand anul trecut o pondere de 20% in veniturile agentiei, fata de 15,5% in 2005.
Din punct de vedere al destinatiilor, cele mai mari cresteri au fost consemnate de Spania (+159%), Grecia (+160%), Thailanda (+97%), Turcia (+56%).
Compania este unul dintre principalii tour-operatori de pe piata romaneasca, oferind servicii complete de rezervari de bilete de avion, calatorii de afaceri, vacante in tara si strainatate, organizare de congrese si conferinte, precum si de cursuri de pregatire specifice activitatilor din turism.
Eximtur detine opt agentii proprii, in Cluj, Bucuresti, Timisoara (doua), Oradea, Sibiu, Baia Mare si Arad, urmand ca in acest an sa deschida inca o agentie in Capitala. Totodata, cel putin cinci firme partenere vor fi incluse in sistemul de franciza al Eximtur in 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin