Cu ajutorul mai multor asociatii fictive, italianul implicat in dosarul Litvinenko a stors de bani mai multe organizatii internationale
Mario Scaramella, italianul implicat in cazul Litvinenko, este fondatorul unei organizatii fictive de protectie
Cu ajutorul mai multor asociatii fictive, italianul implicat in dosarul Litvinenko a stors de bani mai multe organizatii internationale
Mario Scaramella, italianul implicat in cazul Litvinenko, este fondatorul unei organizatii fictive de protectie a mediului pentru care a obtinut, in 2003, fonduri de la Comitetul Conventiei de la Basel, la recomandarea romanului Pavel Suian, relateaza "International Herald Tribune". Mario Scaramella este "profesorul" italian cu care s-a intalnit Aleksandr Litvinenko la Londra, la 1 noiembrie, cu cateva zile inainte ca fostul spion rus sa acuze simptomele otravirii cu poloniu 210. O investigatie realizata de "International Herald Tribune" in colaborare cu cotidianul italian "Il Sole 24 Ore" a scos la iveala ca Scaramella, arestat in Italia la 24 decembrie pentru trafic cu armament, a reusit timp de 17 ani sa escrocheze diferite institutii si organizatii precum Comisia italiana antimafia, parlamentul italian, Agentia ONU de Protectie a Mediului, UE si NATO.
Cum se "trag" bani de la protectia mediului
In 1997, italianul a pus bazele Environmental Crime Prevention Programme (ECPP - Programul de Prevenire a Infractiunilor Ecologice), o entitate fictiva, fara sediu oficial sau sustinere guvernamentala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.