dezvoltare a institutiilor de presa.
Primul pas clar al erei new media in jurnalism a fost crearea versiunii on-line unor titluri de ziare pe internet, dar asta s-a intamplat deja acum multi ani. Paginile de internet ale ziarelor si televiziunil
dezvoltare a institutiilor de presa.
Primul pas clar al erei new media in jurnalism a fost crearea versiunii on-line unor titluri de ziare pe internet, dar asta s-a intamplat deja acum multi ani. Paginile de internet ale ziarelor si televiziunilor au devenit pentru unii la fel de importante ca institutia in sine, fie ea pe hartie sau pe sticla. Mai recent, unii jurnalisti au descalecat pe bloguri personale, iar unele televiziuni au trecut la a pune la dispozitie si on-line a propriilor productii. Dar tendinta cea mai importanta nu reprezinta dezvoltarea si diversificarea continutului paginilor de internet ale institutiilor de presa, ci procesul in sine, care confera indivizilor putere din ce in ce mai mare de a crea propriile stiri. Si aceasta este directia in care presa mondiala merge, chiar daca nu suntem inca prea aproape de o media a "poporului". Tehnologia insa tine cu oamenii. Anul 2007 va insemna dezvoltari si inventii care vor pune umarul si mai mult la accentuarea personalitatii internautice ale multora dintre noi. Asta pentru ca deja exista o larga comunitate de autori independenti pe www. Si laboratoare de soft din toata lumea lucreaza inspre a permite editarea oricarui tip de media direct on-line.
Video din teren
Deja un succes in 2006, youtube.com a insemnat revolutia materialelor video gratuite. 70 milioane de vizitatori pe zi pun la dispozitie sau vizioneaza materiale video. Motoarele de cautare si sharing ca acesta au dus la doua mari probleme de rezolvat cat mai repede. De multe ori, ca jurnalist de televiziune se pierde mult timp cu o actiune simpla: transportarea casetei la sediu pentru montajul unui material. Anul acesta se pare insa ca se poate ca aceasta problema sa dispara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.