Dupa ce tarifele si ofertele de turism au explodat pe perioada sarbatorilor de iarna, acum, dupa incheierea sarbatorilor, preturilor s-au redus substantial.Mai mult, aderarea Romaniei la UE reprezinta pentru romani un prilej de a folosi doar... bulet
Dupa ce tarifele si ofertele de turism au explodat pe perioada sarbatorilor de iarna, acum, dupa incheierea sarbatorilor, preturilor s-au redus substantial.Mai mult, aderarea Romaniei la UE reprezinta pentru romani un prilej de a folosi doar... buletinul, pe langa biletul luat de la agentie. Egiptul ramane una dintre tentatiile mereu actuale pentru turisti. Poti vizita monumente turistice egiptene. Construit pe locul vechii capitale Theba, Luxor este el insusi sediul unor temple antice deosebite, la fel ca si Karnak, de care se leaga numele cele mai glorioase ale faraonilor: regina Hatsepsut si Ramses al III-lea. Colosii lui Memnon sunt primul lucru pe care il vad turistii cand, in timpul croazierei pe Nil de la Cairo la Assuan, ajung la Luxor pe malul de vest. Dincolo de acesta, se deschide Valea Regilor, cu peste o suta de morminte antice de mare valoare, intre care cele legendare: al reginei Nefertiti (momentan inchis) si al lui Tutankamon, singurul in care arheologii au sosit vreodata inaintea hotilor de morminte si al carui patrimoniu a imbogatit considerabil zestrea intregii lumi. Port Said este situat la intrarea nordica a Canalului Suez, pe coasta mediterana. Orasul ofera un punct turistic interesant pentru cei care vor sa admire canalul sau care vor sa faca trecerea catre noile statiuni de la Marea Rosie. Sharm El Sheikh, in peninsula Sinai, este una dintre acestea, fiind si una dintre destinatiile cele mai active si mai apreciate de pe piata romaneasca a ultimilor ani. Inconjurata de beduini si corturile lor colorate si dominata de un munte inalt, statiunea este o destinatie de vacanta cu hoteluri din ultimul val arhitectural, complexe care apartin marilor lanturi internationale, locatii confortabile, moderne si bine dotate. O mare varietate de sporturi poate fi practicata aici, sporturi nautice, la fel de bine ca si golf sau calarie, inclusiv pe camile. De asemenea, sunt nelipsite cazinourile, discotecile si barurile de noapte, cursurile de golf, scufundarile la mica si mare adancime. Cu sume intre 1.260 si 2.800 de euro poti petrece 13 zile de vis in tara faraonilor, concediu care cuprinde, printre altele, croaziere pe Lacul Nasser si pe fluviul Nil si vizitarea celor trei piramide de pe platoul Giza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.