activitatea sexuala, iar actele de cruzime comise de copii asupra altor copii s-au inmultit ingrijorator. Motivul? Televizorul ii "educa" din ce in ce mai prost.
De multe ori, adultii discuta ingrijorati despre "copiii din ziua de azi", care sun
activitatea sexuala, iar actele de cruzime comise de copii asupra altor copii s-au inmultit ingrijorator. Motivul? Televizorul ii "educa" din ce in ce mai prost.
De multe ori, adultii discuta ingrijorati despre "copiii din ziua de azi", care sunt asa si pe dincolo, nu invata, nu mananca ce trebuie, stau numai in casa si nu se despart decat cu mare greutate de computer sau televizor. Pentru adolescentii de azi, o destinatie unde nu exista internet este un loc de cosmar, iar cei care nu au acces la "mes" (adica messenger) practic nu au viata sociala. Cum s-a ajuns aici? Psihologii italieni spun ca principalul vinovat este televizorul si intr-o mai mica masura parintii, pentru ca i-au abandonat de prea multe ori in fata micului ecran atunci cand erau mai mici de cinci-sase ani.
Bebelusii se adapteaza
Prinsi de o viata mai trepidanta decat in urma cu 50 de ani, parintii ultimelor doua decenii au apelat de multe ori la televizor pentru a "supraveghea" copiii, macar in perioada cand mama facea mancare sau calca rufe. Si atunci, copilul mic, care nu putea sa "fuga" din fata unui program care il enerva, a fost nevoit sa se adapteze si sa invete sa tolereze orice. Asa a devenit mai putin sensibil la ce spun sau fac alti oameni. Apoi a vazut ca oamenii mari se bat si se saruta, iar vocea aceea puternica i-a spus ca ceea ce vede este un minunat film, care nu trebuie sa fie pierdut. Si de aici bebelusul a invatat ca bataia si agresiunile, precum si gesturile cu conotatii sexuale sunt gesturi firesti, adeseori apreciate de ceilalti oameni. Pare prea mult? Nu este, ne asigura specialistii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.