pentru alegerile locale din 2004, Nichita a venit in fata concitadinilor cu o multime de proiecte, printre care si reabilitarea Pietei Unirii, kilometrul 0 al orasului. La aproape trei ani de la demararea lucrarilor in piata, aceasta este doar santie
pentru alegerile locale din 2004, Nichita a venit in fata concitadinilor cu o multime de proiecte, printre care si reabilitarea Pietei Unirii, kilometrul 0 al orasului. La aproape trei ani de la demararea lucrarilor in piata, aceasta este doar santier deschis. La inceputul lui 2004, primarul a promis ca va reface Piata Unirii, din centrul Iasiului, in maximum doi ani. Dupa castigarea mandatului, Nichita a incredintat lucrarile de reabilitare unei societati subordonate primariei, CITADIN. In timpul lucrarilor, aceasta s-a trezit insa ca nu poate reface mozaicul. Dupa ce a platit CITADIN peste 3 miliarde de lei, primaria a contractat o firma privata, care a intarziat lucrarile din cauza "dezertarii" muncitorilor! La aproape trei ani de la demararea lucrarilor, Piata Unirii nu este inca gata, termenele de finalizare fiind prelungite in nenumarate randuri. Mai mult, daca la initierea proiectului costul lucrarilor era estimat la 19 miliarde de lei, municipalitatea a cheltuit pana acum peste 25 miliarde de lei si anunta o suplimentare cu 4 miliarde de lei. La manifestarile din 24 ianuarie, care vor avea loc in piata-santier, au fost invitati presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, membrii guvernului si lideri ai partidelor politice.
Zeci de miliarde pentru echipa de suflet a lui Nichita
Primarul Gheorghe Nichita are insa o grija. Si inca una mare: finantarea, de la bugetul local, a clubului de fotbal Politehnica Iasi. Echipa de suflet a primarului a inghitit pana acum sute de miliarde de lei din bani publici. Numai la sfarsitul anului trecut Nichita a virat in contul clubului 30 miliarde de lei, bani prevazuti printr-un contract de asociere in participatiune, a carui legalitate a fost contestata de juristii prefecturii. Nichita vrea acum sa dea clubului alte 20 miliarde de lei din banii iesenilor. "Nu parasim echipa de fotbal nici in ruptul capului. Sunt dispus sa dau bani in continuare", spune primarul. Cand vine vorba despre cedarea clubului catre un investitor privat, pentru degrevarea bugetului local, acesta ridica din umeri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.