""California este primul stat-natiune care va conduce lumea in lupta pentru reducerea emisiilor gazelor de sera"", a declarat guvernatorul republican Arnold Schwarzenegger in timpul celui de-al patrulea discurs de la numirea sa in functie. Coleg
""California este primul stat-natiune care va conduce lumea in lupta pentru reducerea emisiilor gazelor de sera"", a declarat guvernatorul republican Arnold Schwarzenegger in timpul celui de-al patrulea discurs de la numirea sa in functie.

Coleg de partid cu presedintele Statelor Unite, al carui fotoliu nu-l va ocupa niciodata, Schwarzenegger a incercat si anul trecut sa influenteze politica nationala a SUA, ba chiar si pe cea internationala. Inca de anul trecut, cand toate forurile internationale au avut pe agenda lor de dezbateri problema energiei coroborata cu protectia mediului inconjurator, guvernatorul a prins gustul discursurilor ecologice. In 2006, el si-a exprimat sustinerea pentru un proiect de lege care prevedea ca statul pe care il conduce sa reduca emisiile de sera cu 25% pana in 2020. Asta in contextul in care presedintele Bush si-a declarat, in repetate randuri, scepticismul la adresa incalzirii globale. In urma cu trei zile, Schwarzenegger si-a reluat discursul ""verde"", afirmand ca este pregatit sa semneze o lege de reducere a cantitatii de carbon din combustibili cu 10% pana in 2020. ""Vreau ca statul meu sa fie primul in lume care sa introduca un combustibil cu mai putin carbon, pentru a nu mai fi dependenti de combustibilii fosili. Haideti sa deschidem acest drum pentru Statele Unite, China si restul lumii. California are forta sa faca acest lucru"", a spus, imperativ, Schwarzenegger.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.